ATP
Zverev: "GOAT o Novak - δεν μπορείς να τα βάλεις με τους αριθμούς"

 
Alexander Zverev & Novak Djokovic
Alexander Zverev & Novak Djokovic © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tennisnews team Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 - 11:41

Ο Alexander Zverev ψηφίζει Novak Djokovic για κορυφαίο όλων των εποχών, εξηγώντας πως μπορεί οι Roger Federer και Rafael Nadal να έχουν περισσότερους θαυμαστές ανά τον κόσμο, αλλά δεν μπορούν να αμφισβητούν τα ρεκόρ του Nole.

Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε στο Tennis Magazin της Γερμανίας, ο Alexander Zverev αναφέρθηκε και στο ζήτημα του GOAT, του κορυφαίου παίκτη δηλαδή όλων των εποχών, δίνοντας μια ξεκάθαρη ψήφο στον Novak Djokovic.

"Ξέρω πως οι περισσότεροι fans στον κόσμο λατρεύουν τον Roger ή τον Rafa, αλλά δεν μπορείς να τα βάλεις με τα στατιστικά. Ο Novak έχει τα ίδια Slams με τους Roger και Rafa, είναι στο Νο.1 του κόσμου περισσότερες εβδομάδες και τερμάτισε στο Νο.1 περισσότερες σεζόν. Έχει επίσης τα περισσότερα Masters και πολλά ρεκόρ ακόμα", είπε ο Zverev.

"Δεν μπορείς να διαφωνήσεις με τους αριθμούς και να πεις πως ο Roger ή ο Rafa είναι καλύτεροι, απλά επειδή έχουν τους περισσότερους fans από μικρή ηλικία. Κάποιες φορές πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και τα ρεκόρ του Novak είναι ένα γεγονός", πρόσθεσε το Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Djokovic κατάφερε αυτή τη χρονιά να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 20 Grand Slams τίτλων των Federer και Nadal και μάλιστα βρίσκεται σε καλύτερη θέση και από τους δυο, για να γίνει ο πρώτος παίκτης που θα φτάσει στα 21 Slams στην ιστορία. Στα Masters 1000 προηγείται ήδη με 37 τίτλους (36 έχει ο Nadal και 28 o Federer).

Επιπλέον, αυτή την εβδομάδα ξεπέρασε τις 350 εβδομάδες συνολικής παρουσίας στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης (351 και συνεχίζει), τη στιγμή που το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών, αυτό του Roger Federer, είναι στις 310 εβδομάδες. Τέλος, ο Σέρβος πέτυχε φέτος το 7ο Year-end No.1 της καριέρας του, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Pete Sampras με 6. Οι Federer και Nadal έχουν πετύχει 5 φορές το Year-end No.1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots