ATP
Medvedev: "Ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της καριέρας μου"

 
Daniil Medvedev & Novak Djokovic
Daniil Medvedev & Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2021 - 19:08

Μετά την ανάδειξή του σε κορυφαίο αθλητή της χρονιάς στη Ρωσία, ο Daniil Medvedev μίλησε για τον σημαντικότερο αγώνα της καριέρας του, που άλλαξε αυτή τη χρονιά για εκείνον, για την αυθεντικότητα του χαρακτήρα του, ενώ εξέφρασε και τη στήριξή του στη νέα μορφή του Davis Cup.

"Είναι ξεκάθαρο πως ο πιο σημαντικός αγώνας στην καριέρα μου ήταν ο τελικός με τον Djokovic στο US Open. Ένιωσα πως αξιοποίησα όλη την εμπειρία μου από αγώνες που είχα χάσει. Ήταν μια αξιομνημόνευτη χρονιά για μένα, παρόλο που είχα και μερικές δύσκολες στιγμές", είπε ο Medvedev στο sport-express.com, με αφορμή τη βράβευσή του ως κορυφαίο αθλητή της Ρωσίας για το 2021.

Ένα στοιχείο που τον βοήθησε αρκετά στο να κερδίσει αυτό το βραβείο, ήταν και το γεγονός πως ηγήθηκε της Εθνικής ομάδας της Ρωσίας και τη βοήθησε να κάνει το "double" το 2021, κερδίζοντας το ATP Cup και το Davis Cup. Όπως είπε του αρέσουν και οι δυο διοργανώσεις και δηλώνει υποστηρικτής της νέας μορφής του Davis Cup, χωρίς όμως να μπορεί και να τη συγκρίνει με την παλιά.

"Μου αρέσουν και οι δυο διοργανώσεις (ATP Cup και Davis Cup), ίσως η πρώτη έχει και το πλεονέκτημα των πόντων ΑΤΡ, αλλά είναι ένα τουρνουά που σε προετοιμάζει για το πρώτο Grand Slam της χρονιάς. Δεν ξέρω, η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να συγκρίνω το νέο φορμάτ του Davis Cup με το παλιό, επειδή δεν το έχω προλάβει καλά, αλλά μπορώ να πω πως μου αρέσει αυτό το φορμάτ και έχω νιώσει απίστευτα συναισθήματα."

Για τον χαρακτήρα του στο γήπεδο και τις αρκετές αποδοκιμασίες που έχει δεχτεί, είπε: "Πιστέψτε με, το βρίσκω πολύ πιο ευχάριστο όταν με υποστηρίζει το κοινό, απ' όταν με αποδοκιμάζει, το οποίο συμβαίνει στα περισσότερα τουρνουά. Υπάρχουν στιγμές που θα μπορούσα να δείξω καλύερη συμπεριφορά, αλλά ο κόσμος συνειδητοποιεί πως είμαι αληθινός, είμαι αυθεντικός και δεν προσπαθώ να ξεγελάσω κανέναν. Δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό και πολλοί ταυτίζονται μαζί μου, επειδή ξέρουν πως θα τους προσφέρω πάντα τον αληθινό μου εαυτό."

Τέλος, για όταν οι Big 3 σταματήσουν τις καριέρες τους και την επόμενη μέρα για το τένις, σχολίασε: "Ξεκάθαρα θα υπάρξει πρόβλημα στο τένις όταν σταματήσουν, αλλά η ιστορία είναι κυνική και το ίδιο είχε συμβεί όταν σταμάτησαν οι Becker και ο Lendl και αργότερα οι Sampras και Agassi. Πάντα έρχονται νέοι πρωταθλητές και αυτή τη φορά θα γίνει το ίδιο. Όσο απίθανα και αν είναι αυτά που έχουν πετύχεοι οι Djokovic, Federer και Nadal, υπάρχουν και άλλοι παίκτες που θα διατηρήσουν το ενδιαφέρον στο τένις και θα κάνουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παρακολουθούν τους αγώνες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots