ATP
Κορυφαίος αθλητής στην Ευρώπη ο Djokovic!

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2021 - 10:15

Ο Novak Djokovic, ο οποίος "άγγιξε" το απόλυτο φέτος σε όλα τα Grand Slam, ισοφάρισε το ρεκόρ των Roger Federer και Rafael Nadal σε τίτλους Grand Slam και ξεπέρασε τον Federer σε εβδομάδες στο Νο.1, αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στην Ευρώπη για το 2021.

Ο Djokovic συγκέντρωσε 172 βαθμούς από την ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν 26 ευρωπαϊκά ειδησεογραφικά πρακτορεία, κερδίζοντας τον περσινό νικητή, Robert Lewandowski, που είχε 133 βαθμούς, καθώς και τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Max Verstappen, που κατετάγη 3ος.

Ήταν μια φανταστική χρονιά για τον Djokovic, που ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στα μεγαλύτερα τουρνουά του κόσμου, κατακτώντας το Australian Open, το Roland Garros και το Wimbledon, ενώ έφτασε έως τον τελικό του US Open, μια νίκη μακριά από το απόλυτο ρεκόρ του calendar-Year Grand Slam.

Μπορεί να μην το έκανε, αλλά έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία της open era που έφτασε τους 2 τουλάχιστον τίτλους σε όλα τα Grand Slam, ενώ ισοφάρισε το ρεκόρ των περισσότερων Grand Slam τίτλων των Federer και Nadal, φτάνοντας τους 20.

Επιπλέον, κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ των περισσότερων εβδομάδων στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, που μέχρι τον περασμένο Μάρτιο ήταν στην κατοχή του Federer με 310 εβδομάδες. Ο Djokovic έχει συμπληρώσει 353 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1 του κόσμου και συνεχίζει να μετράει, αφού τερμάτισε και αυτή τη χρονιά στο Νο.1, σημειώνοντας το 7ο Year-end No.1 στην καριέρα του, ένα περισσότερο από τον Pete Sampras και 2 περισσότερα από τους Federer και Nadal!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots