ATP
ΕΠΙΣΗΜΟ: Εκτός ATP Cup o Djokovic

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Cédric Lecocq / FFT
tn team Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 - 12:04

Ο Novak Djokovic απέσυρε και επίσημα τη συμμετοχή του από το ATP Cup σήμερα, επιβεβαιώνοντας τις φήμες πως δεν θα αγωνιστεί στο Σίδνεϊ. Επίσημα εκτός και ο Andrey Rublev.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΑΤΡ σήμερα, ο Novak Djokovic δεν βρίσκεται πια στη λίστα συμμετεχόντων του ATP Cup, καθώς απέσυρε τη συμμετοχή του. Η Σερβία παραμένει στη διοργάνωση, με Νο.1 πλέον της ομάδας τον Dusan Lajovic, Νο.33 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Djokovic παραμένει σιωπηλός για το κεφάλαιο της Αυστραλίας και δεν έβγαλε ακόμα κάποια ανακοίνωση, που να εξηγεί τον λόγο που απέσυρε τη συμμετοχή του και το αν σκοπεύει να ταξιδέψει αργότερα στην Αυστραλία, για το Australian Open. Κάτι που, όπως υποστηρίζουν τα σερβικά media, μάλλον θα κάνει.

Εκτός ATP Cup έμεινε και επίσημα ο Andrey Rublev, που ήταν ένας από τους παίκτες που πήγαν στο Άμπου Ντάμπι για το Mubadala World Tennis Championship και κόλλησαν κορωνοϊό. Και αυτό δεν ήταν το μόνο πλήγμα για την περσινή πρωταθλήτρια, Ρωσία, αφού αποσύρθηκαν ακόμα οι Aslan Karatsev και Evgeny Donskoy. Αυτή τη στιγμή η ομάδα των Ρώσων έχουν μόνο τους Daniil Medvedev, Roman Safiullin και Evgeny Karlovskiy στο δυναμικό τους.

Τέλος, εκτός διοργάνωσης έμεινε η Αυστρία, καθώς εκτός από τον Dominic Thiem, τη συμμετοχή του απέσυρε και ο Dennis Novak. Την ομάδα της Αυστρίας θα αντικαταστήσει στο Group B η Γαλλία, που θα παραταχθεί με τους Ugo Humbert, Arthur Rinderknech, Edouard Roger-Vasselin και Fabrice Martin.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots