ATP
Τσιτσιπάς: "Στόχος τώρα η Μελβούρνη"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Peter Staples/ATP Tour
tennisnews team Τετάρτη, 05 Ιανουαρίου 2022 - 16:54

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τη σημερινή μέρα στο ATP Cup, είπε πως δεν έπαιξε αρκετό τένις για να μπορεί να κάνει ακόμα κάποια εκτίμηση της κατάστασής του, ωστόσο στόχος του παραμένει η Μελβούρνη. Ο Μιχάλης Περβολαράκης μίλησε για την πρώτη του νίκη στα μονά και τον στόχο να μπορέσει να μπει σε περισσότερα τουρνουά ΑΤΡ στο μέλλον.

"Δεν είχα την ευκαιρία να παίξω πολλούς αγώνες, είχα μόνο δυο μονά και ούτε καν δυο, ενάμιση, λιγότερο από ενάμιση! Δεν μπορώ να σας πω αυτή τη στιγμή. Πρέπει να παίξω λίγο παραπάνω τένις για να μπορώ να εκτιμήσω την κατάσταση. Στόχος μου τώρα είναι η Μελβούρνη", είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στην σημερινή του συνέντευξη Τύπου στο Σίδνεϊ, μετά τη νίκη της Ελλάδας επί της Γεωργίας με 2-1 για το ATP Cup.

Στο μονό ο Στέφανος έμεινε μόνο λίγα λεπτά στο court, αφού ο αντίπαλός του, Nikoloz Basilashvili, εγκατέλειψε μετά από 5 games. Στο διπλό έπαιξε με τον Μιχάλη Περβολαράκη, είχαν 4 match points, στο τέλος όμως ηττήθηκαν από τους Aleksandre Bakshi και Aleksandre Metreveli.

"Στο μονό δεν περίμενα καθόλου να συμβεί κάτι τέτοιο, ήρθε από το πουθενά, και στα διπλά ήταν ένας απ' αυτούς τους αγώνες που γίνονται μια φορά στη χιλιετία! Ήμασταν πολύ άτυχοι, μπράβο στα παιδιά φυσικά γιατί προσπαθήσαν πάρα πολύ, πάλεψαν και τα έδωσαν όλα, έπαιζαν για τις ζωές τους θα έλεγα, με πάθος σε κάθε πόντο και πραγματικά έδωσαν το 110% μέσα στο γήπεδο. Μας έπιασαν λίγο αδιάβαστους, ένιωσα ότι δεν ήμασταν τόσο δεμένοι ομαδικά όσο αυτοί, το οποίο είναι κάτι που μπορούμε να πάρουμε, να δουλέψουμε και να αφοσιωθούμε λίγο παραπάνω σ' αυτό το κομμάτι.

Κατά τ' άλλα το απόλαυσα, έχουμε πολλά να δουλέψουμε με τον Μάικ στα διπλά, μπορούμε να χτίσουμε κάτι πολύ δυνατό στα διπλά και έχουμε τις δυνατότητες να παίξουμε καλό μονό και οι δυο, αυτό μπορεί να μας γυρίσει σε υπερδύναμη."

Ο Περβολαράκης πέτυχε σήμερα την πρώτη του νίκη ATP Tour-level, επικρατώντας του Metreveli εύκολα με 2-0 σετ στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας.

"To ATP Cup είναι ένα πολύ ξεχωριστό event, παρόμοιο με το Davis Cup, αλλά αρκετά διαφορετικό. Είναι μεγάλη μου τιμή να εκπροσωπώ την Ελλάδα και να είμαι σε μια ομάδα μαζί με τον Στέφανο και τα άλλα παιδιά. Ένας από τους στόχους μου από μικρός ήταν να εκπροσωπήσω τη χώρα μου και είμαι πολύ χαρούμενος που το κάνω σ' αυτό το επίπεδο", είπε σήμερα ο 25χρονος Έλληνας τενίστας.

"Είμαι ενθουσιασμένος που πέτυχα την πρώτη μου νίκη στο ATP Tour, την πρώτη μου νίκη στο ATP Cup. Ήταν ένας από τους στόχους μου, μαζί με τη νίκη στο διπλό, που το έκανα επίσης, όπως και το να κερδίσουμε ένα tie για την Ελλάδα. Προφανώς τώρα δεν είμαι σε θέση που να μπορώ να παίζω σε εβδομαδιαία βάση σε τουρνουά της ΑΤΡ, αλλά ο στόχος μου είναι να βελτιωθώ αυτή τη χρονιά και ίσως την επόμενη χρονιά να μπορέσω να το κάνω", πρόσθεσε.

Ως κορυφαία του στιγμή στην εβδομάδα, ο Περβολαράκης έβαλε τη σημερινή του εμφάνιση στο μονό, ενώ είπε ακόμα πως πιστεύει στο μέλλον αυτής της εβδομάδας, για να πετύχει ακόμα περισσότερα.

"Μάλλον ο σημερινός αγώνας στο μονό θα ήταν το highlight της εβδομάδας. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να προκριθούμε, που ήταν ένας από τους στόχους μας, αλλά θα έρθουμε πίσω ξανά, έχουμε και το Davis Cup και πιστεύω πως χτίζουμε μια ομάδα που έχει πολύ μέλλον."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots