ATP
Τσιτσιπάς: "Προσθήκη ο Enqvist, θέλω να τον έχω μαζί μου και σε άλλα τουρνουά"

 
Τσιτσιπάς: "Προσθήκη ο Enqvist, θέλω να τον έχω μαζί μου και σε άλλα τουρνουά"
© ABN AMRO WTT
tn team Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 - 18:24

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τη συνεργασία του με τον Thomas Enqvist, που βρίσκεται αυτή την εβδομάδα μαζί του στο Ρότερνταμ.

Ο Στέφανος ταξίδεψε στο Ρότερνταμ πριν μερικές ημέρες χωρίς τον πατέρα και προπονητή του Απόστολο Τσιτσιπά, ενώ από τις πρώτες προπονήσεις του στην Ahoy Arena αποκαλύφθηκε και η νέα προσθήκη που έκανε στην ομάδα του, ο Thomas Enqvist, που βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στο box του.

Όπως είπε στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου ο Στεφ, ο Enqvist αποτελεί προσθήκη στην ομάδα του και δεν αλλάζει κάτι με τον Απόστολο, ωστόσο θα υπάρξουν ενδεχομένως και άλλα τουρνουά στο μέλλον που θα είναι μόνο με τον Σουηδό στο πλευρό του.

"Έχει πολλή εμπειρία στο tour και τον σέβομαι πολύ. Ξέρω πως είναι πολύ ικανός και δίνει καλές συμβουλές. Ο λόγος που τον έχω εδώ είναι για να με βοηθήσει, να μου δώσει νέες οπτικές και νέες ιδέες σε διαφορετικά πράγματα και είμαι έτοιμος να ακούσω ό,τι μου πει", είπε ο Στεφ για τον Enqvist.

Γνωρίστηκαν στο Laver Cup της Γενεύης το 2019, καθώς ο Enqvist είναι vice-captain της Team Europe στη διοργάνωση και βοήθησε τον Στέφανο τότε με τις συμβουλές του. Πέρσι στη Βοστώνη είχε τη δυνατότητα να δουλέψει μαζί του ακόμη περισσότερο.

"Γνωριστήκαμε την πρώτη χρονιά που έπαιξα στη Γενεύη. Τον συνάντησα εκεί και φυσικά με βοήθησε, μου είχε δώσει κάποιες συμβουλές. Εκείνη την περίοδο ήταν και ο πατέρας μου μαζί στη Γενεύη. Πέρσι δεν ήταν στη Βοστώνη, οπότε ήμουν χωρίς προπονητή και ήταν κάποιος που με βοήθησε πολύ, μου έδωσε κάποιες ιδέες και μου άρεσε πολύ ο τρόπος προσέγγισής του."

Ακόμα δεν μπορεί να γνωρίζει ούτε ο Στέφανος τι θα γίνει στο μέλλον, φαίνεται όμως πρόθυμος να συνεργαστεί μαζί του και στο υπόλοιπο της χρονιάς: "Είναι κάποιος με τον οποίο θέλω να συνεργαστώ και στο μέλλον, θέλω να τον έχω μαζί μου και σε άλλα τουρνουά, αλλά προτιμώ να μη μιλήσω γι' αυτό ακόμα, γιατί δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσει αυτό. Κάνουμε αυτό που έχουμε να κάνουμε αυτή την εβδομάδα κι έπειτα βλέπουμε. Θέλω πάντως να προσθέσω πως είναι κάποιος με τον οποίο σκοπεύω να έχω μια μακροχρόνια σχέση."

Όσο για την απουσία του Απόστολου Τσιτσιπά από το box του αυτή την εβδομάδα: "Είναι περίεργο να μην τον βλέπω στο box, είναι διαφορετικό. Μου λείπει καθημερινά, είναι ένα άτομο που αγαπώ πάρα πολύ και θέλω να έχω κοντά μου. Σίγουρα και γι' αυτόν δεν είναι κάτι σύνηθες, αλλά είναι σημαντικό να είναι και δίπλα στ' αδέρφια μου, που επίσης αξίζουν προσοχή, αγάπη και στοργή. Ήθελα να το δοκιμάσω αυτό με τον Thomas."

Για τον σημερινό του αγώνα με τον Ilya Ivashka, τον οποίο κέρδισε με 6-4, 6-1, ο Στέφανος είπε: "Δεν του έδωσα πολύ χώρο. Ήμουν πίσω από την μπάλα όταν σέρβιρε και μπόρεσα να επιστρέψω πολλές μπάλες και να κυριαρχήσω σε πολλά ράλι. Ξεκίνησα να πιέζω περισσότερο και δεν του άρεσε αυτό, κάτι που μου έδωσε τη δυνατότητα να πάρω προβάδισμα με break. Το 2ο σετ ήταν διαφορετικό από το 1ο, όπου προσπαθούσα ακόμα να βρω τα πατήματά μου και να διαβάσω το σερβίς του."

Στον αυριανό προημιτελικό, θα αντιμετωπίσει τον Alex De Minaur: "Είναι ένας παίκτης που μάχεται πάρα πολύ και θα βάλει το 110% του μέσα στο παιχνίδι του, τουλάχιστον έτσι τον ξέρω εγώ. Δεν τα παρατάει ποτέ, οπότε αυτή θα είναι μια μεγάλη πρόκληση γι' αυτό το παιχνίδι και θα πρέπει να είμαι πολύ αποφασιστικός και υπομονετικός. Η υπομονή θα παίξει σημαντικό ρόλο σε έναν τέτοιο αγώνα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots