ATP
Τσιτσιπάς: "Δεν περίμενα να είμαι σ' αυτό το επίπεδο τόσο σύντομα"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ABN AMRO WTT
tn team Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 - 19:24

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε ευχαριστημένος με την απόδοσή του σήμερα στο court, είπε πως δεν περίμενε να μπορεί να παίζει τόσο σύντομα μετά από την εγχείρηση σ' αυτό το επίπεδο, ενώ μίλησε και για τον αυριανό του ημιτελικό στο Ρότερνταμ.

"Όχι δεν το περίμενα. Έβλεπα τον εαυτό μου να βρίσκεται και πάλι στα γήπεδα λίγο πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι", είπε ο Τσιτσιπάς στη σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Ρότερνταμ, σχετικά με το αν περίμενε να παίζει τόσο σύντομα μετά την εγχείρηση σ' αυτό το επίπεδο και να προκριθεί σε 2 ημιτελικούς στα πρώτα 2 τουρνουά της χρονιάς.

Σχετικά με τον σημερινό του αγώνα με τον Alex De Minaur, ο Στεφ είπε: "Ήταν σίγουρα ένας πολύ καλός αγώνας. Ήταν εκπληκτικό το πως κατάφερνε και επέστρεφε κάποιες μπάλες, εγώ προσωπικά ένιωσα πως ήταν εξαιρετικά τα χτυπήματά μου, αλλά έπαιζα απέναντι σε έναν αντίπαλο που μπορεί να αμύνεται πάρα πολύ καλά και αυτή ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση σήμερα, το να μπορέσω να μείνω υπομονετικά μέσα στον πόντο και να μη γίνω αμυντικός."

Γενικά όλη την εβδομάδα ο Στέφανος έχει παρουσιάσει ένα πολύ υψηλό επίπεδο στο Ρότερνταμ: "Το παιχνίδι μου είναι εκεί, προσπαθώ το καλύτερο που μπορώ. Δεν ξέρω τι θα φέρει η κάθε μέρα, αλλά μπορώ να ελέγξω την προσοχή, την πειθαρχία και τη συγκέντρωση που θα δείξω. Τα υπόλοιπα είναι απλά επιβράβευση των θυσιών και της δουλειάς μου. Μέχρι στιγμής προσπαθώ να έχω αυτή τη νοοτροπία και είναι σημαντικό να είμαι έτοιμος για κάθε δυσκολία, να μπορώ να βρω λύσεις σε ό,τι πρόβλημα παρουσιαστεί."

Για τον αυριανό του ημιτελικό με τον Jiri Lehecka, είπε: "Είναι ένας παίκτης που είδα πρόσφατα στην Αυστραλία, παίζει πολύ καλό τένις, είναι νέος και έχει και αυτός πολύ υψηλούς στόχους. Δεν θα έχει τίποτα να χάσει. Ο στόχος μου είναι να βγω έξω και να δείξω το παιχνίδι μου. Θα είναι σημαντικό να βγω εκεί έξω και να τον αντιμετωπίσω σαν κάθε άλλον παίκτη, σα να είναι στο tour πολλά χρόνια. Είμαι έτοιμος γι' αυτή τη μάχη και θέλω να βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό."

Για το πως πετυχαίνει να συνδυάζει το κίνητρο με τη συνέπεια: "Είναι μέρος του παιχνιδιού η συνέπεια και μέρος της καθημερινότητάς μου. Όταν βγαίνω έξω στο γήπεδο θέλω να δίνω το 100% μου, ανεξαρτήτως με ποιον αντίπαλο αντιμετωπίζω."

Τέλος, για τη Μαρία Σάκκαρη, που και εκείνη βρίσκεται στα ημιτελικά στην Αγία Πετρούπολη, είπε: "Είμαστε στο 65%-70%, ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ελπίζω και οι δυο να φύγουμε με το τρόπαιο και με όλες τις χαρές του κόσμου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots