ATP
Στους "4" του Ρότερνταμ ο Auger-Aliassime (vid)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © ABN AMRO WTT
tn team Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 - 22:51

O Felix Auger-Aliassime κέρδισε μετά από δυο κλειστά σετ τον Cameron Norrie και προκρίθηκε στα ημιτελικά του ABN AMRO World Tennis Tournament.

Ακόμα ένα βήμα προς τον πρώτο τίτλο της καριέρας του έκανε ο Auger-Aliassime, ο οποίος επικράτησε του Norrie με 7-5, 7-6 (4) και προκρίθηκε στους "4" του ABN AMRO World Tennis Tournament στο Ρότερνταμ.

Ο 21χρονος Καναδός τελείωσε τον αγώνα με 13 άσους και κέρδισε τους 36 από τους 42 πόντους στα πρώτα του σερβίς. Στο 1ο σετ απώλεσε προβάδισμα με 5-3 και ισοφαρίστηκε στο 5-5, αλλά έκανε νέο break στο 12ο game και το κέρδισε με 7-5.

Στο 2ο σετ βρέθηκε πίσω με 1-3 και με 2-4 από το break που έκανε νωρίς ο Norrie, αλλά ισοφάρισε με break back στο 8ο game (4-4). Στο 12ο game o Felix έχασε 2 match points για το 7-5 και τελικά ολοκλήρωσε την αποστολή του στο tie-break, όπου επικράτησε με 7-4, έπειτα από 2 ώρες και 7 λεπτά συνολικού αγώνα.

Αυτή ήταν η 10η νίκη στη χρονιά για τον Auger-Aliassime, που ξεκίνησε πολύ καλά το 2022. Μετά το ATP Cup, όπου βοήθησε την ομάδα του Καναδά να αναδειχθεί πρωταθλήτρια, αλλά και την πορεία του μέχρι τα προημιτελικά του Australian Open, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ρότερνταμ για 2η φορά στην καριέρα του, μετά από το 2020, όταν ήταν φιναλίστ (έχασε από τον Gael Monfils).

Μετά τον έναν ημιτελικό του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Jiri Lehecka, ο Auger-Aliassime πήρε το τρίτο εισιτήριο για την 4άδα και θα περιμένει τον αγώνα του Andrey Rublev με τον Marton Fucsovics, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει αύριο στον δεύτερο ημιτελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots