ATP
Τσιτσιπάς: "Είμαι έτοιμος και το θέλω πολύ"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ABN AMRO WTT
tn team Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 - 19:11

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε το μήνυμά του για τον αυριανό τελικό του ABN AMRO World Tennis Tournament, στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στο Ρότερνταμ.

"Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τον οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως αν είναι ο Rublev o Aliassime. Το θέλω πραγματικά πάρα πολύ και είμαι έτοιμος να δώσω το κάτι παραπάνω ώστε να καταφέρω κάτι καλό αυτή την εβδομάδα", είπε ο Στέφανος στο tennisnews.gr, κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνέντευξης Τύπου στο Ρότερνταμ.

Μας είπε ακόμα και για τον σημερινό του αγώνα με τον Jiri Lehecka από την Τσεχία, τη μεγάλη έκπληξη αυτής της εβδομάδας: "Ήξερα πως θα ήταν δύσκολο να διατηρήσει αυτό το επίπεδο έντασης, κάνοντας αυτό το παιχνίδι και σήμερα και όλη αυτή την εβδομάδα. Το σερβίς του που είναι μεγάλο όπλο και η πρώτη μπάλα που μπορεί και διαχειρίζεται πάρα πολύ καλά, βρίσκοντας τις γωνίες του γηπέδου. Δεν είχαμε πολλές εναλλαγές μέσα στο παιχνίδι και ήταν πολύ απότομο ματς. Το στυλ παιχνιδιού του έχει πολύ να κάνει με τη χώρα από την οποία προέρχεται και η μεγαλύτερη δυσκολία σήμερα ήταν να ανταπεξέλθω και να προσαρμοστώ σ' αυτό το απότομο παιχνίδι του."

Στον αυριανό τελικό ο Στεφ θα αντιμετωπίσει είτε τον Andrey Rublev, είτε τον Felix Auger-Aliassime. Σε άλλη ερώτηση που του έγινε στη συνέντευξη Τύπου γι' αυτόν τον ημιτελικό, σχολίασε: "Και οι δυο είναι πολύ καλοί στις σκληρές επιφάνειες, οπότε θα παίξω σίγουρα με κάποιον που του αρέσει αυτή η επιφάνεια και έχει τα καλύτερά του αποτελέσματα σ' αυτή, ανεξαρτήτως με το ποιον θα παίξω. Ο Andrey είναι heavy hitter από τη baseline με πολύ καλό σερβίς. Το ίδιο και ο Felix, που είναι λίγο πιο απότομος από τον Andrey. Η καλή προπόνηση και η καλή προετοιμασία θα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι μπαίνοντας σ' αυτόν τον αγώνα."

Όσο για το αν τον αγχώνει το γεγονός πως δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμα 500άρι παρά τις 7 παρουσίες του σε τελικούς, απάντησε: "Όχι, δεν με αγχώνει. Οι τελικοί με ενθουσιάζουν, είναι ένα πολύ ωραίο κομμάτι και μέρος σε κάθε τουρνουά."

Ο Στέφανος ρωτήθηκε και για τη σχέση του με τον Max Verstappen, τον οποίο γνώρισε και παρακολούθησε από κοντά στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι πέρσι, όπου ο Ολλανδός πιλότος αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1.

"Πολλά μέλη της Red Bull μου είπαν πως πρέπει να πηγαίνω συχνότερα μετά απ' αυτή τη νίκη. Δεν το πιστεύω αυτό, αλλά είπαν πως ήμουν το γούρι του και τον βοήθησα να κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη F1.

Δεν έχουμε μιλήσει από τότε με τον Max, είναι πολυάσχολος άνθρωπος. Δεν γνωρίζω αν του αρέσει το τένις και αν παίζει τένις, ίσως μια μέρα, θα ήταν ωραίο. Με εμπνέει, είναι μεγάλος μαχητής και πιστεύω πως μπορείς να πάρεις πολλά πράγματα από τη F1 στο τένις. Μου αρέσει η αποφασιστικότητά του, το πόσο συγκεντρωμένος είναι, οπότε αν μπορέσω να γίνω περισσότερο σαν κι εκείνον, καλύτερα πράγματα θα έρθουν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots