ATP
Τσιτσιπάς: "Ένιωθα τα πόδια μου βαριά"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ABN AMRO WTT
tn team Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2022 - 19:35

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον πολύ καλό αγώνα του Felix Auger-Aliassime, αλλά και τη δική του παρουσία στον τελικό του Ρότερνταμ, που δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυτή που θα ήθελε.

"Είναι δύσκολο και δεν ήμουν στην καλύτερη μου κατάσταση σωματικά σήμερα, ένιωθα τα πόδια μου λίγο βαριά. Δεν είναι όμως αυτή δικαιολογία για τη σημερινή ήττα", είπε στο tennisnews.gr ο Στέφανος μετά από τον τελικό του Ρότερνταμ, όπου ηττήθηκε από τον Auger-Aliassime με 6-4, 6-2.

Ήταν μια απογοητευτική κατάληξη σε μια θετική κατά τ' άλλα εβδομάδα για τον Στεφ, που για πρώτη φορά έπαιξε στον τελικό του Ρότερνταμ. Τον ρωτήσαμε στη συνέχεια για τα θετικά που κρατάει απ' αυτή την εβδομάδα και μας είπε: "Τα πήγα καλύτερα από πέρσι, οπότε αν μπορώ και συνεχίσω έτσι είναι κάτι για το οποίο μπορώ να είμαι περήφανος."

Νωρίτερα στη συνέντευξη Τύπου, στάθηκε φυσικά στο πολύ καλό παιχνίδι του Felix, αλλά και στο δικό του σερβίς, που δεν τον ικανοποίησε καθόλου: "Έπαιζε πολύ καλό τένις, είχε πολύ καλά χτυπήματα και σέρβιρε πολύ καλά σε όλο τον τελικό. Δεν μπορούσα να απαντήσω, δεν μπορούσα να σερβίρω καλά σήμερα, τα ποσοστά μου ήταν χαμηλά. Ένιωσα πως έπαιξα πολύ τένις αυτή την εβδομάδα και βγήκε σ' αυτό τον αγώνα. Δεν θέλω να του στερήσω τίποτα γιατί έπαιξε πολύ καλά."

Για τη συνολική του πορεία, είπε: "Η πορεία μου ήταν καλή, μου έλειπε μόνο ένας αγώνας. Δεν θέλω να αφήνω τις ήττες μου να με παίρνουν από κάτω. Πιστεύω πως έχω μια καλή ευκαιρία φέτος να κάνω κάτι καλό, να πετύχω κάτι που δεν μπόρεσα να κάνω στο παρελθόν. Τα μάτια μου είναι στον μεγάλο στόχο, δεν κοιτάζω τους τίτλους, αλλά το να μαζέψω όσους περισσότερους πόντους μπορώ και να τελειώσω τη χρονιά όσο ψηλότερα μπορέσω."

Για τον στόχο του στη χρονιά: "Θέλω να είμαι συνεπής όλο το χρόνο, να φτάνω αν γίνεται σε ημιτελικούς και τελικούς σε όλα τα τουρνουά που αγωνίζομαι. Θέλω κάθε μήνα να κοιτάζω πίσω μου και να έχω κερδίσει αρκετούς βαθμούς."

Για τον πρώτο τίτλο της καριέρας του: "Ήταν στην Στοκχόλμη, ήταν θαυμάσιο. Δεν μπόρεσα να το νιώσω αυτό και σήμερα, αλλά πιστεύω πως έχω τις δυνατότητες να το νιώσω ξανά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots