ATP
Τα συγχαρητήρια του Djokovic στον Medvedev για το Νο.1

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © DDF Tennis
tn team Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022 - 13:00

Ο Novak Djokovic, που εδώ και καιρό είχε αναγνωρίσει πως ο Daniil Medvedev αργά ή γρήγορα θα τον έριχνε από το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, συνεχάρη τον Ρώσο για το σπουδαίο επίτευγμά του.

Συγκεκριμένα, ο Djokovic συνεχάρη δημόσια τον αντίπαλό του, Jiri Vesely, για τη μεγάλη νίκη που πέτυχε εναντίον του στο Ντουμπάι: "Μπράβο Jiri, ήταν ένα σπουδαίο παιχνίδι. Σου εύχομαι τα καλύτερα για το υπόλοιπο του τουρνουά."

Με την ευκαιρία αυτού του tweet, o Djokovic συνεχάρη και τον Daniil Medvedev, που την ερχόμενη Δευτέρα (28 Φεβρουαρίου) θα τον προσπεράσει στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης: "Συγχαρητήρια επίσης στον Daniil, που άξια θα γίνει τώρα το Νο.1."

Ο Djokovic πέρασε 361 εβδομάδες από την καριέρα του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας κατά 51 εβδομάδες το προηγούμενο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών, που ήταν οι 310 εβδομάδες του Roger Federer. Τα τελευταία 2 χρόνια, από τον Φεβρουάριο του 2020, δεν είχε πέσει από την κορυφή.

Ο Medvedev θα γίνει ο 27ος παίκτης που θα βρεθεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ για πρώτη φορά μετά από 18 συνεχόμενα χρόνια δεν θα είναι στο Νο.1 κάποιος εκ των Djokovic, Federer, Rafael Nadal και Andy Murray!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots