ATP
Εκτός Indian Wells και Μαϊάμι o Djokovic

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © DDF Tennis
tn team Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 - 0:31

Τελικά επιβεβαιώθηκε το σενάριο πως ο Novak Djokovic δεν θα αγωνιστεί στα δυο αμερικανικά Masters αυτό το μήνα. Η ανακοίνωση του Σέρβου.

"Ενώ προστέθηκα αυτόματα στις λίστες του BNP Paribas Open και του Miami Open, ήξερα από την αρχή πως θα ήταν δύσκολο να ταξιδέψω. Το CDC (Τελωνειακές αρχές ΗΠΑ) επιβεβαίωσε πως δεν θα αλλάξει κάτι και δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Καλή επιτυχία σε όσους παίζουν σ' αυτά τα σπουδαία τουρνουά", έγραψε ο Djokovic πριν από λίγο σε δημοσίευσή του στο Twitter.

Προφανώς, ο Djokovic δεν μπορεί ακόμα να ταξιδέψει στις ΗΠΑ εξαιτίας των κανονισμών για τον εμβολιασμό. Όπως δήλωσε και σε προηγούμενες συνεντεύξεις του, είναι κάτι με το οποίο θα πορευτεί αυτή τη χρονιά, θυσιάζοντας κάποια από τα τουρνουά που θα ήταν κανονικά στο πρόγραμμά του.

Την είδηση μετέδωσε φυσικά και το Indian Wells, που εξήγησε και τι θα συμβεί με το ταμπλό, καθώς θυμίζουμε πως ο Djokovic συμπεριλήφθηκε στη χθεσινή κλήρωση του τουρνουά.

"Ο Novak Djokovic απέσυρε τη συμμετοχή του από το BNP Paribas Open. Ως ο επόμενος παίκτης στη σειρά για να γίνει seeded, o Grigor Dimitrov μεταφέρθηκε στη θέση του Djokovic, ενώ ένας lucky loser από τα προκριματικά θα πάρει τη θέση του Dimitrov."

Το γεγονός πως μπήκε πάντως στην κλήρωση ο Djokovic, έφερε αρκετές αναταράξεις στο ταμπλό, με μια απ' αυτές να είναι η ενδεχόμενη αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Daniil Medvedev από τα προημιτελικά, καθώς ο Στέφανος είναι στο Νο.5 (και όχι στο Νο.4) του ταμπλό.

Επίσης, ο Alexander Zverev δεν έχει κανέναν άλλον Top 5 παίκτη στη μεριά του, μέχρι και τον τελικό. Μεγάλος κερδισμένος είναι βεβαίως και ο Andrey Rublev, ο οποίος αν και Νο.7 στο ταμπλό, δεν θα έχει κανέναν παίκτη που βρίσκεται ψηλότερα από εκείνον στην κατάταξη, μέχρι και τα ημιτελικά.

Αναλυτικά το ταμπλό του Indian Wells όπως διαμορφώθηκε

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots