ATP
Murray: "Μετά το Wimbledon του 2012 είχα αποδεχτεί πως μπορεί να μην κέρδιζα ποτέ Slam" (vid)

 
Murray: "Μετά το Wimbledon του 2012 είχα αποδεχτεί πως μπορεί να μην κέρδιζα ποτέ Slam" (vid)
tn team Σάββατο, 12 Μαρτίου 2022 - 14:15

Σε μια κατάθεση ψυχής στη συνέντευξη Τύπου στο Indian Wells μετά την 700ή νίκη της καριέρας του, ο Andy Murray μίλησε για τον χαμένο τελικό του Wimbledon το 2012 που του άλλαξε την καριέρα, για το σημαντικότερό του επίτευγμα, αλλά και για το τι σημαίνει γι' αυτόν το ορόσημο των 700 νικών στο tour.

"Πιθανότατα η περίοδος ανάμεσα στο Wimbledon και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012", απάντησε ο Murray, όταν ρωτήθηκε ποιο ήταν το σημείο που άλλαξε την καριέρα του και τον οδήγησε στην καριέρα που είχε, με 3 κερδισμένους Grand Slams τίτλους και 41 εβδομάδες στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, στην αναμφίβολα δυσκολότερη περίοδο της open era, την περίοδο των "Big 3".

"Ο Roger κέρδισε το πρώτο του Grand Slam κόντρα στον Φιλιππούση, ο Rafa κέρδισε τον Puerta, ο Novak τον Tsonga. Κανείς απ' αυτούς δεν είχε κερδίσει Slam στο παρελθόν. Εγώ όταν διεκδικούσα Slams, αντιμετώπισα δυο φορές τον Roger, μετά τον Novak, που τότε βέβαια δεν ξέραμε ακόμα τι θα πετύχαινε. Υπήρχαν δύσκολοι τελικοί και όταν έχασα εκείνον τον τελικό από τον Roger, υπήρχε ακόμα πολλή πίεση και πολλές αμφιβολίες για το αν θα κέρδιζα ποτέ κάποιο Slam", συνέχισε ο Murray.

"Και εγώ αμφέβαλλα για μένα. Δούλευα πολύ σκληρά για να είμαι σ' αυτό το επίπεδο, αλλά αποτύγχανα στο τελευταίο σκαλοπάτι. Μετά από εκείνον τον τελικό του Wimbledon, είχα αποδεχτεί πως ίσως να μη συνέβαινε και ποτέ. Οπότε το χρυσό στους Ολυμπιακούς λίγες εβδομάδες μετά, ξανά σε έναν τελικό με τον Roger, στο ίδιο γήπεδο και με τον τρόπο που ήρθε, ήταν ένα μεγάλο βήμα για μένα και για την καριέρα μου."

Για το σημαντικότερο πράγμα που πέτυχε κατά τον ίδιο στην καριέρα του, ο Murray είπε: "Πιθανότατα το ότι ήμουν στο Νο.1 του κόσμου. Αν μιλήσουμε για αριθμούς, αυτό ήταν αναμφίβολα μεγάλο highlight για την καριέρα μου. Δεν θα έλεγα πως στην καριέρα μου επικεντρώθηκα σε αριθμούς και νίκες, αλλά όσο μεγαλώνεις και πλησιάζεις στο τέλος της καριέρας σου, υπάρχουν κάποια ορόσημα που θες να πετύχεις, που δεν έχουν πετύχει πολλοί παίκτες και που είναι πολύ δύσκολα, ιδιαίτερα με τις τελευταίες χρονιές που είχα. Είχα φτάσει την 600ή νίκη στο Σινσινάτι το 2016, οπότε χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να κάνω άλλες 100 νίκες. Κοιτάζοντας τώρα αυτά τα πράγματα και τους παίκτες που είναι κοντά μου σ' αυτές τις λίστες, παίρνω μεγαλύτερο κίνητρο για να κερδίσω περισσότερα παιχνίδια."

Τέλος, για το τι σημαίνει γι' αυτόν η 700ή νίκη καριέρας: "Σημαίνει πολλά για μένα, γιατί ήταν πολύ δύσκολο να φτάσω ως εδώ, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Όταν κοιτάς τους παίκτες που έχουν φτάσει σ' αυτό το ορόσημο, οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι μέσα στους καλύτερους των τελευταίων 30-40 χρόνων. Είναι πολύ ξεχωριστό που βρίσκομαι σ' αυτό το γκρουπ."

Μετά τη νίκη του με 1-6, 6-2, 6-4 επί του Taro Daniel, o Murray αναμένεται να επιστρέψει στο Indian Wells Tennis Garden αύριο, για να αντιμετωπίσει τον Alexander Bublik για τον 2ο γύρο του Masters της Καλιφόρνιας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots