ATP
Σάκκαρη: "Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι παίζω για το Νο.2"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © BNP Paribas Open
tennisnews team Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 - 16:45

Πριν από 8 μήνες φάνταζε μακρινό όνειρο, αλλά αύριο η Μαρία Σάκκαρη εκτός από έναν τίτλο σε 1000άρι, θα παίξει και για το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης. Τι είπε η Ελληνίδα παίκτρια γι' αυτή την πολύ σπουδαία επιτυχία.

"Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Πριν από 8 μήνες ήταν κάτι απίστευτο να πετύχω και τώρα είμαι μια νίκη μακριά. Δεν θα το σκεφτώ περισσότερο, επειδή ήδη κάνω ένα πολύ καλό τουρνουά. Βλέπω πως βελτιώνομαι κάθε εβδομάδα στην κατάταξη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα και για την ομάδα μου", είπε η Σάκκαρη στη χθεσινή της συνέντευξη Τύπου στο Indian Wells.

Η Σάκκαρη έκανε ακόμα ένα πολύ σπουδαίο ματς και επιβλήθηκε της υπερασπίστριας του τίτλου στο Indian Wells, Paula Badosa, με 6-2, 4-6, 6-1, για να προκριθεί στον μεγάλο τελικό.

"Ξεκίνησα πολύ καλά το παιχνίδι. Ήμουν πολύ επιθετική από την αρχή, προσπάθησα να βρω τρόπους να την αντιμετωπίσω μετά από τον τελευταίο μας αγώνα στο Μεξικό. Πιστεύω πως είχα τη σωστή τακτική. Στο 2ο σετ χαλάρωσα λίγο και προφανώς ξεκίνησε και εκείνη να παίζει πολύ καλύτερα.

Ήμουν πολύ παθητική σε δυο games, μετά προσπάθησα να γίνω ξανά πιο επιθετική, αλλά ήταν δύσκολο γιατί έπαιζε πολύ καλά στο σερβίς της. Ήταν πιο σταθερή. Είμαι περήφανη με το πως ανταποκρίθηκα και έπαιξα το 3ο σετ."

Στον αυριανό τελικό (22:00GR, NovaSports 6HD), η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Iga Swiatek. Θα είναι η 5η τους συνάντηση, με την Ελληνίδα να προηγείται στο head-to-head με 3-1 νίκες, αλλά την Πολωνή να έχει κερδίσει την πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους, στα ημιτελικά της Ντόχας.

"Παίζει πολύ καλά από την αρχή της χρονιάς. Είναι μια από τις πιο σταθερές παίκτριες της χρονιάς και έχει πολλή αυτοπεποίθηση. Παίξαμε στην Ντόχα και ήταν καλύτερη εκείνη τη μέρα, ήταν η καλύτερη παίκτρια εκείνου του τουρνουά. Έχω όμως πίστη και αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μου αυτή τη στιγμή. Και οι δυο θα είμαστε πολύ επιθετικές, επειδή έτσι είναι το τένις τώρα. Θα πρέπει να βρω το κατάλληλο πλάνο με την ομάδα μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots