ATP
Συνεχίζεται η επέλαση για τον Κύργιο! (vids)

 
Νικ Κύργιος
Νικ Κύργιος © Peter Staples/ATP Tour
tennisnews team Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022 - 21:49

O Νικ Κύργιος ξεπέρασε στα δυο σετ και το εμπόδιο του Fabio Fognini, συνεχίζοντας την επέλασή του στο Μαϊάμι.

Ακόμα μια πολύ δυνατή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νικ Κύργιος στη φετινή σεζόν, κερδίζοντας τον Fabio Fognini με 6-2, 6-4 σε 61 μόλις λεπτά παιχνιδιού!

Ο 26χρονος Ελληνοαυστραλός, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.102 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά παίζει όλη τη χρονιά σαν Top 10 παίκτης, πέτυχε 10 άσους και κέρδισε τους 29 από τους 34 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 7 από τους 10 στα δεύτερα. Έχασε μόλις 8 πόντους σε όλα τα service games του και δεν επέτρεψε στον Fognini να φτάσε σε break point.

Ο Κύργιος έφτασε επίσης 6 φορές στο break point και αξιοποίησε τις 3 από αυτές τις ευκαιρίες του. Στο 1ο σετ έκανε break στο 1ο (1-0) και στο 7ο game (5-2), για να το κλείσει με love service game στο 6-2, ενώ στο 2ο σετ έκανε το break στο 9ο game και πέρασε μπροστά με 5-4, για να το κλείσει και αυτό με love service game, κερδίζοντας τους 9 τελευταίους πόντους του ματς.

Αυτή ήταν η 7η νίκη για τον Κύργιο, σε 9 αναμετρήσεις στη φετινή σεζόν. Θυμίζουμε πως έχει χάσει μόνο από τους Daniil Medvedev και Rafael Nadal, σε Australian Open και Indian Wells αντίστοιχα.

Στους "16" του Miami Masters, όπου 2 φορές ήταν ημιφιναλίστ (2016, 2017), θα αντιμετωπίσει είτε τον Jannik Sinner, είτε τον Pablo Carreno Busta.

Την πρόκριση για τον 4ο γύρο πήρε και ο Casper Ruud, που έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και επιβλήθηκε του Alexander Bublik με 6-3, 6-2. Επόμενος αντίπαλος για τον Ruud o Cameron Norrie, που με τη σειρά του κέρδισε τον Hugo Gaston με 6-3, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots