ATP
Από τα προκριματικά στους "16" ο Κοκκινάκης! (vid)

 
Θανάσης Κοκκινάκης
Θανάσης Κοκκινάκης © Miami Open
tn team Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 - 11:26

O Θανάσης Κοκκινάκης πέτυχε την 5η διαδοχική του νίκη στα γήπεδα του Μαϊάμι και προκρίθηκε στους "16" καλύτερους του Miami Masters!

Για πρώτη φορά από το 2015 θα βρεθεί στους "16" ενός Masters τουρνουά ο Θανάσης Κοκκινάκης, ο οποίος επικράτησε του Denis Kudla με 7-6 (5), 4-6, 7-6 (4) σε κάτι λιγότερο από 3 ώρες και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Miami Open.

O Κοκκινάκης, που έχει δείξει θετικά στοιχεία και συνέπεια όλη τη χρονιά μέχρι στιγμής, πανηγύρισε την 5η διαδοχική του νίκη στα γήπεδα του Hard Rock Stadium, αφού ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά του.

Από τα προκριματικά ξεκίνησε και ο Kudla, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και κατέκτησε πρόσφατα το Challenger στο Φοίνιξ. Στο Μαϊάμι ο 29χρονος Αμερικανός έφτασε τις 9 διαδοχικές νίκες, αποκλείοντας μεταξύ άλλων και τον Lorenzo Sonego, Νο.19 στο ταμπλό.

Ο Κοκκινάκης, ο οποίος απέκλεισε στο προηγούμενο παιχνίδι του το Νο.13 του ταμπλό, Diego Schwartzman, κέρδισε για δεύτερο συνεχόμενο ματς στα τρια σετ.

Στο 1ο σετ της αναμέτρησής του με τον Kudla, o Κοκκινάκης προηγήθηκε με 3-1, αλλά ισοφαρίστηκε στο 4-4. Στο 12ο game είχε τριπλό set point, στο 5-6, 0-40, αλλά ο Kudla επέστρεψε και έστειλε το σετ σε tie-break. Εκεί ο Κοκκινάκης προηγήθηκε με 6-3 και στην 3η του ευκαιρία έκλεισε το σετ.

Στο 2ο σετ ο Ελληνοαυστραλός είχε την ευκαιρία να κάνει το break στο 5ο game, δεν την αξιοποίησε όμως και ο Kudla έμεινε μπροστά. Στο 10ο game o Αμερικανός έκανε το μοναδικό break του σετ και το κατέκτησε με 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ κανείς από τους δυο δεν έφτασε σε break point και το tie-break έδωσε για μια ακόμα φορά τη λύση. Ο Κοκκινάκης έκανε το μοναδικό mini-break στον κρίσιμο 9o πόντο και πέρασε μπροστά με 5-4, για να αξιοποιήσει τα δυο επόμενα σερβίς του και να πάρει το tie-break με 7-4.

Στους "16" του Miami Masters, o Κοκκινάκης θα αντιμετωπίσει το Νο.2 του ταμπλό, Alexander Zverev, που κέρδισε εύκολα στην χθεσινή του πρεμιέρα τον Mackenzie McDonald με 6-2, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots