ATP
Medvedev: "Ήμουν σαν ψάρι σε καναπέ από τις κράμπες" (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 - 15:07

O Daniil Medvedev μίλησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο για τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τις κράμπες στη χθεσινή του αναμέτρηση με τον Hubert Hurkacz, καθώς και για το Νο.1, που όπως είπε δεν ήταν ένας παράγοντας που του άσκησε επιπλέον πίεση.

"Ήταν καλή συμβουλή να σηκωθώ, γιατί καθόμουν και ήμουν πολύ κουρασμένος και μετά ξαφνικά είχα κράμπες σε κάθε μου μυ! Ήμουν σαν ψάρι στον καναπέ!", είπε ο Medvedev, περιγράφοντας την κατάστασή του στα αποδυτήρια μετά την αναμέτρησή του με τον Hurkacz, στην οποία αντιμετώπισε δυσκολίες με το σώμα του.

"Δεν ήταν καθόλου εύκολο, θα είμαι πολύ κουρασμένος απόψε. Το επόμενο πρωί πάντα είμαι καλύτερα, αλλά θα είμαι εκτός τουρνουά, οπότε είναι απογοητευτικό. Σε όλο τον αγώνα δεν ένιωθα καλά, ένιωθα λίγο ζαλισμένος, αλλά κάποιες φορές συμβαίνει αυτό. Ίσως έφταιγε η ζέστη. Μετά από ένα μεγάλο game ένιωθα πως δεν μπορούσα να σερβίρω άλλο", πρόσθεσε ο 25χρονος Ρώσος, που θα παραμείνει στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αν κέρδιζε τον Hurkacz θα επέστρεφε στο Νο.1 του κόσμου, μια γνώση που είχε πριν ξεκινήσει το τουρνουά, ωστόσο δεν τον επηρέασε στο παιχνίδι, όπως είπε.

"Για μένα, είναι πιο σημαντικός ο ίδιος ο αγώνας και το να τον κερδίσω, από το να γίνω Νο.1. Το Νο.1 είναι ένα bonus που θα ερχόταν. Οπότε δεν νιώθω πως είχα επιπλέον πίεση από αυτό. Έχω παίξει πολλούς αγώνες που είχα πίεση, διαφορετικών ειδών πίεση, σήμερα δεν ένιωσα πιο νευρικός και δεν είχε να κάνει με αυτό."

Οι τελευταίες εβδομάδες σίγουρα δεν πήγαν όπως θα ήθελε ο Medvedev, που αποκλείστηκε από τον 3ο γύρο του Indian Wells και από τα προημιτελικά του Μαϊάμι. Παρόλα αυτά, παρουσίασε μια βελτίωση στο δεύτερο από τα δυο Masters και είναι ευχαριστημένος μ' αυτό.

"Είμαι χαρούμενος με το τένις μου στο Μαϊάμι. Κατάφερα να βρω αυτή τη σπίθα και να το κάνω να λειτουργήσει. Δεν ήταν αρκετό, αλλά είμαι χαρούμενος που το έκανα. Θεωρώ πως βρίσκομαι στην σωστή κατεύθυνση, οπότε είμαι καλά", κατέληξε ο Ρώσος τενίστας, που θα έχει αρκετές ευκαιρίες για να επιστρέψει στο Νο.1 τις επόμενες εβδομάδες, καθώς δεν έχει τόσους πολλούς πόντους να υπερασπιστεί στη χωμάτινη σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots