ATP
Μια ανάσα από το Top 10 o Alcaraz

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 - 11:02

Ο Carlos Alcaraz ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής αυτής της εβδομάδας και μετά την κατάκτηση του Miami Open "αναρριχήθηκε" στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης. Στο Νο.3 επέστρεψε ο Alexander Zverev, στο Νο.7 ανέβηκε ο Casper Ruud, σταθερός στο Νο.5 ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Μετά τον θρίαμβό του στο Μαϊάμι, ο Carlos Alcaraz κέρδισε 5 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.11 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας απόσταση μόλις 29 βαθμών από το Top 10 και τη 10η θέση, όπου βρίσκεται ο Cameron Norrie.

Ο Novak Djokovic διατηρήθηκε στο Νο.1 του κόσμου, με 10 μόλις βαθμούς περισσότερους από τον Daniil Medvedev, που δεν κατάφερε να τον προσπεράσει ξανά, μετά την ήττα του στα προημιτελικά του Μαϊάμι.

Ο Alexander Zverev επέστρεψε στο Νο.3 του κόσμου, ρίχνοντας στο Νο.4 τον Rafael Nadal, ενώ σταθερός παρέμεινε στο Νο.5 ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Σταθερός και ο Μatteo Berrettini, που βρίσκεται στο Νο.6, ενώ στο Νο.7 ανέβηκε ο φιναλίστ του Miami Open, Casper Ruud, ο οποίος βελτίωσε το career high του.

Στο Νο.8 υποχώρησε ο Andrey Rublev, σταθερός στο Νο.9 έμεινε ο Felix Auger-Aliassime και την πρώτη 10άδα συμπληρώνει ο Cameron Norrie, που κέρδισε 2 θέσεις.

Μετά την εκπληκτική του πορεία μέχρι τα προημιτελικά του Μαϊάμι, ο Miomir Kecmanovic κέρδισε 10 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.38, πραγματοποιώντας την πρώτη του είσοδο στο Top 40.

Ο Francisco Cerundolo, ο οποίος έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Μαϊάμι, κέρδισε 52 θέσεις και "αναρριχήθηκε" στο Νο.51 του κόσμου, βελτιώνοντας το προηγούμενο ρεκόρ του κατά 25 θέσεις!

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Σημαντικές ανόδους σημείωσαν στα διπλά οι Πέτρος Τσιτσιπάς, Μιχάλης Περβολαράκης και Μάρκος Καλοβελώνης. Ο Πέτρος Τσιτσιπάς κέρδισε 22 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.205 του κόσμου.

Ο Μιχάλης Περβολαράκης άφησε πίσω του 21 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.222 του κόσμου, ενώ ο Μάρκος Καλοβελώνης κέρδισε 55 θέσεις μετά την πορεία του μέχρι τον τελικό του Challenger του Oeiras, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο Νο.259 του κόσμου.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots