ATP
Ξεκίνησε την υπεράσπιση με "καθαρή" νίκη ο Στεφ (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 12 Απριλίου 2022 - 21:02

O Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε μόλις 3 games από τον Fabio Fognini, τον κέρδισε για 4η φορά σε ισάριθμες αναμετρήσεις και πραγματοποίησε ιδανική πρεμιέρα στο Monte-Carlo Masters.

Με επιτυχία άνοιξε το δρόμο της υπεράσπισης του Monte-Carlo Masters o Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε του Fabio Fognini με 6-3, 6-0 και πήρε το εισιτήριο για τους "16" καλύτερους σε 70 μόλις λεπτά.

Ο Στέφανος, ο οποίος κέρδισε για 4η φορά σε ισάριθμες αναμετρήσεις τον Fognini, από την αρχή μπήκε δυνατά στο ματς και παρότι χρειάστηκε να σβήσει break point στο 1ο game του παιχνιδιού, έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 3-0.

Ο Fognini έπρεπε να σβήσει break point για να αποφύγει το 0-4, κράτησε το σερβίς του και έκανε και το break στη συνέχεια, για να ισοφαρίσει σε 3-3, σε ένα σημείο που φάνηκε να βρίσκει τον ρυθμό του. Πριν τα πράγματα γίνουν επικίνδυνα όμως, ο 23χρονος Έλληνας τενίστας έκανε ακόμα ένα break και ανέκτησε τον έλεγχο κάνοντας το 5-3 και σερβίροντας επιτυχώς για το 6-3 στη συνέχεια, σβήνοντας ένα ακόμα break point του Ιταλού.

Το 2ο σετ ήταν πολύ διαφορετικό, με τον Τσιτσιπά να το ανοίγει με ένα break και να σβήνει στη συνέχεια 2 break back points, για το 2-0. Όσο περνούσε η ώρα o Fognini φαινόταν να μην πιστεύει ότι μπορούσε να επιστρέψει στο ματς και ο Στέφανος παρέμενε προσηλωμένος στον στόχο, για να κάνει δυο ακόμα breaks και να ολοκληρώσει πολύ εύκολα με bagel αυτό το σετ, παίρνοντας τη νίκη σε 1 ώρα και 10 λεπτά παιχνιδιού.

Ήταν η 6η διαδοχική νίκη για τον Τσιτσιπά στο Monte-Carlo, όπου θα διεκδικήσει αυτή την εβδομάδα τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του και 2ο συνολικά σε Masters 1000 διοργάνωση.

Την Πέμπτη θα επιστρέψει στο Court Rainier III o Στεφ (ο οποίος θα παίξει και αύριο αλλά στο διπλό με τον αδερφό του Πέτρο), αντιμετωπίζοντας έναν εκ των Lorenzo Sonego και Laslo Djere για τον 3ο γύρο του Monte-Carlo Masters.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots