ATP
Τσιτσιπάς: "Δεν νιώθω πίεση για να κερδίσω το τουρνουά"

 
Τσιτσιπάς: "Δεν νιώθω πίεση για να κερδίσω το τουρνουά"
tn team Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 - 16:46

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στη Βαρκελώνη και δήλωσε ενθουσιασμένος που είναι εκεί, ενώ είπε πως δεν νιώθει την πίεση του φαβορί, μετά την επιτυχία του Monte-Carlo και φυσικά την απουσία του Rafael Nadal από το τουρνουά.

"Νιώθω καλά, είμαι ενθουσιασμένος που βρικομαι εδώ. Είμαι ικανοποιημένος με το παιχνίδι μου εδώ και με τους μεγάλους αντιπάλους που βρίσκονται εδώ. Μπορεί να απουσιάζει ο Nadal, αλλά παραμένει ένα πολύ δυνατό ταμπλό", είπε ο Τσιτσιπάς στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Βαρκελώνη.

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας ήταν φιναλίστ πέρσι στο 500άρι της Βαρκελώνης, χάνοντας σε έναν συναρπαστικό τελικό από τον Rafael Nadal. Φέτος ο Rafa απουσιάζει λόγω τραυματισμού και ο Στέφανος θα είναι το Νο.1 του ταμπλό, αλλά και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ιδίως μετά και το τουρνουά που έκανε στο Monte-Carlo.

"Δεν νιώθω πίεση για να κερδίσω το τουρνουά φέτος. Ξέρω ότι μαζί με μένα υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που μπορούν να το κερδίσουν, που μπορούν να προσαρμοστούν καλά σ' αυτή την επιφάνεια", ανέφερε σχετικά ο 2 φορές πρωταθλητής του Monte-Carlo, ο οποίος μίλησε ακόμα και για την αλλαγή των συνθηκών.

"Δε νομίζω ότι είναι κάτι που θα με επηρεάσει η μετάβαση από το Monte-Carlo στη Βαρκελώνη. Η αλλαγή από μια πιο γρήγορη σε μια πιο αργή επιφάνεια. Σήμερα προπονήθηκα εδώ, για να με επηρεάσει όσο το δυνατόν λιγότερο."

Ο Τσιτσιπάς έχει περάσει με bye στον 2ο γύρο του Barcelona Open, όπου θα αντιμετωπίσει είτε τον Pedro Martinez, είτε τον Ilya Ivashka. Θυμίζουμε πως στα προημιτελικά διασταυρώνεται με τον πρωταθλητή του Miami Open, Carlos Alcaraz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots