ATP
Νέο στοπ από Alcaraz για Τσιτσιπά (vids)

 
Νέο στοπ από Alcaraz για Τσιτσιπά (vids)
tennisnews team Σάββατο, 23 Απριλίου 2022 - 0:02

Ο Carlos Alcaraz έβαλε ξανά φρένο στον Στέφανο Τσιτσιπά, τον οποίο κέρδισε με 2-1 σετ σε μια μεγάλη μάχη που είχε τα πάντα, για να προκριθεί στους "4" της Βαρκελώνης.

Μετά από 2 ώρες και 12 λεπτά μιας πολύ έντονης μάχης, ο Carlos Alcaraz επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά με 6-4, 5-7, 6-2 και πήρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Barcelona Open.

Ήταν η 3η νίκη του Alcaraz απέναντι στον Τσιτσιπά σε ισάριθμες αναμετρήσεις και μια νίκη που θα τον βάλει στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ.

Ο Alcaraz απείλησε πρώτος σε κάποιο game και έκανε και το break για να περάσει μπροστά με 5-4 στο 1ο σετ και με love service game έκλεισε το σετ με 6-4. Στη συνέχεια ο νεαρός Ισπανός πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, καθώς έκανε 2 breaks στα πρώτα λεπτά του 2ου σετ και προηγήθηκε με 4-1.

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει μια πολύ μεγάλη ανατροπή, κερδίζοντας τα 6 από τα 7 επόμενα games, για να κατακτήσει το 2ο σετ με 7-5 και να επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισης. 

Στο αποφασιστικό σετ ο Ισπανός προηγήθηκε ξανά με διπλό break, κάνοντας το τέλειο ξεκίνημα για το 4-0. Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος φαινόταν και πιο κουρασμένος από τον Alcaraz, είχε και αρκετή ένταση, χάνοντας στο 4ο game έναν πόντο με point penalty, επειδή ο διαιτητής θεώρησε πως καθυστέρησε να επιστρέψει στο γήπεδο μετά από ένα toilet break.

Έσβησε break point ο Στεφ στο 5ο game και μείωσε σε 1-4, ενώ ο Alcaraz στη συνέχεια έσβησε 2 break points στο 6ο game και έκανε το 5-1, μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς. Στο 8ο game ο Ισπανός ολοκλήρωσε το ματς με love service game, έπειτα από 2 ώρες και 12 λεπτά.

O Alcaraz θα παίξει στα ημιτελικά της Βαρκελώνης με τον Alex De Minaur, που λίγο νωρίτερα κέρδισε τον Cameron Norrie με 6-3, 5-7, 6-1.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots