ATP
Απίστευτο! Εφαρμογή κανονισμού toilet-break μόνο εναντίον του Στέφανου (vids)

 
Απίστευτο! Εφαρμογή κανονισμού toilet-break μόνο εναντίον του Στέφανου (vids)
tn team Σάββατο, 23 Απριλίου 2022 - 1:18

Τα δυο point penalty στον Στέφανο Τσιτσιπά σε κρίσιμο σημείο του 3ου σετ, καθώς και οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του Έλληνα αθλητή, με τον διαιτητή να εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά με τα toilet breaks των δυο παικτών.

Αρκετή ένταση υπήρξε στην αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά και του Carlos Alcaraz, με τον Έλληνα παίκτη να έρχεται σε διένεξη με τον διαιτητή κατά τη διάρκεια του 3ου σετ, καθώς τιμωρήθηκε με δύο point penalty για το toilet break που πήρε στα μέσα του τρίτου σετ (0-3) και είδε το σκορ να γίνεται 0-30 στο 4ο game από το πουθενά!

Η τιμωρία του Στέφανου ήταν σύμφωνα με το γράμμα του κανονισμού, καθώς θα έπρεπε να επιστρέψει στα 90 δευτερόλεπτα που θα συνεχιζόταν το παιχνίδι, με τον διαιτητή του αγώνα να μη του χαρίζεται ούτε δευτερόλεπτο, τιμωρώντας τον απανωτά με 2 point penalty για τα 50 συνολικά δευτερόλεπτα που καθυστέρησε (25'' ο κάθε πόντος).

Ο Τσιτσιπάς τότε φάνηκε να ξαφνιάζεται για την αυστηρότητα του διαιτητή (κάτι λογικό αφού λίγο πριν δεν υπήρξε η ίδια αυστηρότητα) και διαμαρτυρήθηκε με έντονο ύφος λέγοντάς του πως και ο αντίπαλός του είχε πριν λίγο υπερβεί τον χρόνο που δικαιούταν ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο σετ, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρξε τιμωρία.

Ο διαιτητής αρνήθηκε πως ο Alcaraz ξεπέρασε το χρόνο που δικαιούταν, αλλά η πραγματικότητα τον διαψεύδει κατηγορηματικά, αφού ο Ισπανός καθυστέρησε 7,5 λεπτά να επιστρέψει στο court, χωρίς να τιμωρηθεί, και με τον διαιτητή να έχει χάσει την αίσθηση του χρόνου, ενώ ο Στέφανος περίμενε υπομονετικά κάνοντας σερβίς για να κρατηθεί ζεστός. Μάλιστα ο διαιτητής συμφώνησε όταν ο Στέφανος του είπε πως θα πρέπει να απολυθεί όταν το δούνε μετά και κάνει λάθος! 

Όλα αυτά, και ενώ πριν λίγους μήνες είχε γίνει τόσο μεγάλο θέμα ο χρόνος των toilet break με αποτέλεσμα να αλλάξει και ο κανονισμός. Σύμφωνα με αυτόν κάθε παίχτης διακαιούται 5 λεπτά συνολικά λεπτά για toilet break (3 λεπτά της κανονικής διακοπής και 2 έξτρα λεπτά για αλλαγή ρούχων με τον χρόνο να μετράει από τη στιγμή που ο αθλητής θα μπει στην τουαλέτα). 

Συνεπώς ο διαιτητής έκανε σωστή εφαρμογή του κανονισμού στην καθυστέρηση του Στέφανου, χρεώνοντάς τον με 2 point penalty, αλλά όχι και στην περίπτωση του Alcaraz, ο οποίος καθυστέρησε πολύ περισσότερο από τα 5 συνολικά λεπτά που είχε το δικαίωμα.

 

Οι διαμαρτυρίες του Στέφανου:

 


Το toilet break που υπερέβει τα 7 λεπτά του Alcaraz:


Σε ένα ακόμη θέμα που έχει απασχολήσει τον τελευταίο καιρό τον Έλληνα πρωταθλητή, που έχει δεχθεί ποινές και πρόστιμα για coaching από τον Απόστολο, είδαμε σήμερα πως υπήρξαν αρκετές στιγμές που ο 19χρονος Ισπανός έπιανε κουβέντα με το team του, δεχόμενος coaching, κάτι που απαγορεύεται, αλλά και σε αυτή την περίπτωση μάλλον ο διαιτητής κοιτούσε προς την αντίπαλη πλευρά μη δίνοντας ούτε καν παρατήρηση. Τελικά, φαίνεται πως κάποιοι κανονισμοί ισχύουν μόνο για τον Στέφανο στο tour!

Δείτε τα παρακάτω χαρακτηριστικά βίντεο...

 

 


Η ένταση μεταξύ των δυο παικτών υπήρχε από το τέλος του 1ου σετ, όταν ο Alcaraz φάνηκε να ενοχλήθηκε και να κάνει μια χειρονομία προς τον Τσιτσιπά, που έστειλε με μεγάλη ταχύτητα την μπάλα προς τον Ισπανό, ζήτησε όμως άμεσα συγγνώμη σηκώνοντας το χέρι του.

Ο Alcaraz σε κάθε περίπτωση πήρε τη νίκη σ' αυτόν τον προημιτελικό που τα είχε όλα και θα παίξει αύριο με τον Alex De Minaur για μια θέση στον τελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots