ATP
Alcaraz: "Πήρα toilet break για να σταματήσω τον ρυθμό του"

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Barcelona Open
tn team Σάββατο, 23 Απριλίου 2022 - 15:48

Ο Carlos Alcaraz σχολίασε την κίνηση του Στέφανου Τσιτσιπά να πάρει toilet break στα μέσα του 3ου σετ, μια κίνηση για την οποία τιμωρήθηκε με διπλό point penalty από τον διαιτητή, αλλά μέσα στο σχόλιό του έκανε και την παραδοχή πως θέλησε να σταματήσει τον ρυθμό του Έλληνα παίκτη όταν πήρε ο ίδιος toilet break.

"Δεν είδα ποτέ κάποιον να πηγαίνει στα αποδυτήρια στα μέσα ενός σετ. Πιστεύω πως ήθελε να κάνει το ίδιο με εμένα, να σταματήσει τον ρυθμό, αλλά δεν μπόρεσε να το κάνει. Θεωρώ ότι ήταν στρατηγική του να το προσπαθήσει αυτό", είπε χαρακτηριστικά ο 19χρονος Ισπανός, ο οποίος θα γίνει ο 9ος νεότερος παίκτης στην ιστορία που θα μπει στο Top 10 την ερχόμενη Δευτέρα.

Θυμίζουμε πως ο Τσιτσιπάς πήγε στα αποδυτήρια μετά το 3ο game του 3ου σετ και όταν επέστρεψε είχε τιμωρηθεί με διπλό point penalty και το σκορ είχε γίνει ήδη 3-0, 30-0. Ο λόγος ήταν ότι δεν είχε δικαίωμα να σταματήσει το παιχνίδι για toilet break, συνεπώς όταν ολοκληρώθηκαν τα 90 δευτερόλεπτα της διακοπής μετά το 3ο game, τιμωρήθηκε με ένα point penalty για κάθε 25 δευτερόλεπτα επιπλέον που καθυστέρησε το ματς.

Νωρίτερα, ο Alcaraz είχε πάει επίσης στα αποδυτήρια, μετά το τέλος του 2ου σετ, σε ένα σημείο που ο Στέφανος είχε κερδίσει τα 6 από τα 7 τελευταία games του παιχνιδιού, μετατρέποντας το 1-4 σε 7-5 στο 2ο σετ. Παρότι και ο Ισπανός είχε υπερβεί τον χρόνο του, δεν δέχτηκε καμία τιμωρία από τον διαιτητή.

"Όταν πήγα στην τουαλέτα προσπάθησα να ανασυγκροτηθώ και να συγκεντρωθώ για το 3ο σετ", είπε ο νεαρός Ισπανός, που θα αντιμετωπίσει σήμερα τον Alex De Minaur για μια θέση στον τελικό του Barcelona Open.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω στον πρώτο μου ημιτελικό στη Βαρκελώνη. Είναι σαν ψέμα ότι μπορώ να παίζω σε τέτοιους αγώνες και στους τελικούς γύρους σε ένα τουρνουά που πάντα ακολουθούσα και είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ να το κάνω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots