ATP
1ος τίτλος για τον Rune στο Μόναχο (vid)

 
1ος τίτλος για τον Rune στο Μόναχο (vid)
tn team Κυριακή, 01 Μαϊος 2022 - 16:10

O Holger Rune δεν πήρε με τον τρόπο που θα ήθελε τη νίκη στον πρώτο του τελικό, καθώς ο Botic Van De Zandschulp εγκατέλειψε στα μέσα του 1ου σετ, όμως ο 19χρονος Δανός κατέκτησε τον 1ο τίτλο της καριέρας του και από τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Top 45 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Botic Van De Zandschulp μπήκε καλύτερα στον τελικό του BMW Open στο Μόναχο, προηγήθηκε με 2-0 και διατηρήθηκε μπροστά μέχρι το 4-2. Μετά από ένα μεγάλο game σε διάρκεια, ο Rune έκανε το break back και μείωσε σε 4-3, με τον Ολλανδό να βγαίνει εκτός γηπέδου, καλώντας medical time-out.

Το παιχνίδι διεκόπη για 16 λεπτά, με τους δυο παίκτες να επανεκκινούν μετά από ζέσταμα και τον Rune να προηγείται στο 8ο game με 40-15, απέχοντας έναν πόντο για το 4-4. Σ' αυτό το σημείο και 59 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς, ο Van De Zandschulp σήκωσε λευκή πετσέτα, ανήμπορος να συνεχίσει τον τελικό.

Και για τους δυο αυτός ήταν ο πρώτος τελικός και για τον Rune, που έγινε ο πρώτος Δανός τενίστας που έπαιξε σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης από το 2005 (Kenneth Carlsen, Μέμφις 2005), έμελλε να είναι και ο πρώτος τίτλος.

Ο 19χρονος βρισκόταν στο Νο.70 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή την εβδομάδα και αυτό ήταν και το career high του. Θα βελτιώσει το ρεκόρ του κατά τουλάχιστον 25 θέσεις και θα βρεθεί είτε στο Νο.45, είτε στο Νο.44 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα (θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του τελικού του Estoril Open).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots