ATP
Δεν συμφωνεί με την απόφαση του Wimbledon ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 01 Μαϊος 2022 - 17:01

O Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε θέση για την αυστηρή απόφαση του Wimbledon να αποκλείσει όλους τους Ρώσους και τους Λευκορώσους τενίστες από το φετινό τουρνουά εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, λέγοντας πως δεν θα πρέπει να παίρνουν το φταίξιμο οι παίκτες για ό,τι συνέβη. 

"Οι παίκτες δεν μπορούσαν να ελέγξουν αυτό που συνέβη, ειδικά αυτοί που προέρχονται από τις χώρες που έχουν υποφέρει περισσότερο. Είναι ένα ευαίσθητο θέμα. Δεν είναι ωραίο που δεν τους επιτρέπεται να αγωνιστούν. Δεν έχουν κάνει κάτι λάθος για να υποστούν τον αυτόματο αποκλεισμό από τη διοργάνωση", είπε ο Στέφανος στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, ο οποίος έχει και καταγωγή από τη Ρωσία από την πλευρά της μητέρας του, μίλησε ακόμα για τις ιδιαίτερες συνθήκες στα χωμάτινα γήπεδα της Μαδρίτης.

"Είναι διαφορετικό το χωμάτινο τένις εδώ. Δεν αισθάνεσαι σα να παίζεις στο χώμα, γιατί έχει να κάνει περισσότερο με το υψόμετρο και όχι με το χώμα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση πάνω στην οποία πρέπει να δουλέψεις. Τα χτυπήματα είναι διαφορετικά και είναι δυσκολότερο να ανοίξεις το γήπεδο. Έχεις να αντιμετωπίσεις πιο ψηλές και πιο βαριές μπάλες. Πρέπει να επιχειρείς επιπλέον βαθιές μπάλες και με πολλή ακρίβεια."

Ο Τσιτσιπάς θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο Mutua Madrid Open την Τρίτη ή την Τετάρτη, αντιμετωπίζοντας για τον 2ο γύρο το νικητή της αναμέτρησης του Karen Khachanov με τον Lucas Pouille.  

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots