ATP
Μπήκε 4άδα και πάει για ρεβάνς ο Στέφανος! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Peter Staples/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 - 16:49

O Στέφανος Τσιτσιπάς "άλωσε" τη Ρώμη κερδίζοντας τον αγαπημένο του κοινού Jannik Sinner, για να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia, όπου θα έχει την ευκαιρία για ρεβάνς από τον Alexander Zverev.

Στον 3ο του ημιτελικό σε ισάριθμες Masters διοργανώσεις στο χώμα προκρίθηκε φέτος ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε του Jannik Sinner με 7-6 (5), 6-2 και μπήκε στην τελική 4άδα του Internazionali BNL d' Italia στη Ρώμη.

Ο Στέφανος, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Monte-Carlo για 2η διαδοχική χρονιά και ήταν ημιφιναλίστ στη Μαδρίτη, συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις του στο χώμα, έχοντας εξασφαλίσει ήδη την άνοδό του στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά και την ήττα του Rafael Nadal χθες από τον Denis Shapovalov.

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι σήμερα και έβγαλε εκτός τουρνουά τον κορυφαίο Ιταλό τενίστα και αγαπημένο φυσικά του κοινού, στον πρώτο του αγώνα στο τουρνουά που δεν απώλεσε σετ, αφού θυμίζουμε είχε χρειαστεί 3 σετ για να περάσει τα εμπόδια των Grigor Dimitrov και Karen Khachanov στα προηγούμενα παιχνίδια του.

Από το ξεκίνημα έδειξε τα δόντια του ο Στεφ, που έκανε πολύ καλή αρχή και προηγήθηκε με 3-0. Ο Sinner ωστόσο απάντησε, καταφέρνοντας να κάνει το break back και να ισοφαρίσει σε 3-3. Ακολούθησε μια σκληρή μάχη, με τους δυο παίκτες να κρατούν τα σερβίς τους έως και το τέλος του σετ. Το σετ πήγε στο tie-break και εκεί ο Στέφανος ήταν λίγο καλύτερος, για να φτάσει δίκαια στην κατάκτησή του με 7-5.

Στην ανάπαυλα ο Sinner πήρε ένα αρκετά μεγάλης διάρκειας ιατρικό τάιμ άουτ, ωστόσο αυτό δεν επηρέασε τον ρυθμό του Στέφανου, που κατάφερε να κυριαρχήσει στο 2ο σετ. Με break στο 3ο (2-1) και στο 7ο game, o Έλληνας τενίστας "ξέφυγε" με 5-2. 

Το φινάλε ήταν επεισοδιακό, με τον Sinner να έχει χαμένο break point και το παιχνίδι να διακόπτεται στο match point για περισσότερα από 10 λεπτά, καθώς κάποιος από το κοινό έχασε τις αισθήσεις του και οι δυο παίκτες περίμεναν να μεταφερθεί εκτός γηπέδου. Μόλις συνεχίστηκε πάντως, ο Στέφανος ολοκλήρωσε την αποστολή του αξιοποιώντας το match point του, για να κάνει το 6-2 μετά από 2 ώρες και 27 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 30ή νίκη στη χρονιά για τον Στέφανο, που είναι ο πρώτος παίκτης που φτάνει σ' αυτό τον αριθμό νικών για το 2022.

Για 2η φορά θα παίξει στα ημιτελικά της Ρώμης ο Στεφ, ο οποίος φτάσει μέχρι τους "4" και το 2019, χάνοντας τότε από τον Nadal.

Αύριο θα αντιμετωπίσει τον Zverev για μια θέση στον τελικό, αναζητώντας και τη ρεβάνς από τον Γερμανό, που τον απέκλεισε πριν μια εβδομάδα στα ημιτελικά της Μαδρίτης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots