ATP
73 ημιτελικοί Masters για τον Djokovic, που εξασφάλισε το Νο.1 (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Peter Staples/ATP Tour
tn team Σάββατο, 14 Μαϊος 2022 - 0:40

O Novak Djokovic επιβλήθηκε του Felix Auger-Aliassime με 2-0 σετ και προκρίθηκε για 9η διαδοχική χρονιά στα ημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia, φτάνοντας τους 73 ημιτελικούς σε Masters 1000 διοργανώσεις στην καριέρα του! Παράλληλα, ο Nole εξασφάλισε την παραμονή του στο Νο.1 του κόσμου, έως και το Roland Garros.

Η εντυπωσιακή συνέπεια του Novak Djokovic με το τουρνουά της Ρώμης συνεχίζεται και αυτή τη χρονιά, με τον Σέρβο τενίστα να κερδίζει τον Auger-Aliassime με 7-5, 7-6 (2) και να κάνει δικό του το τελευταίο εισιτήριο για τους αυριανούς ημιτελικούς της Ρώμης.

Ο Nole, 5 φορές πρωταθλητής στο τουρνουά της Ρώμης, θα είναι στα ημιτελικά για 9η διαδοχική χρονιά, ενώ συνολικά θα βρεθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης για 13η φορά, σε 16 παρουσίες!

Επιπλέον, έφτασε τους 73 ημιτελικούς σε Masters 1000 διοργανώσεις στην καριέρα του, πλησιάζοντας και άλλο το κορυφαίο ρεκόρ όλων των εποχών, που είναι οι 76 ημιτελικοί του Rafael Nadal.

Ο Djokovic ήρθε αντιμέτωπος με break point πρώτος στον αγώνα, στο 5ο game, το έσβησε όμως και λίγο αργότερα έκανε εκείνος το πρώτο break, για να προηγηθεί με 5-3. Ο Auger-Aliassime παρόλα αυτά απάντησε και έδωσε παράταση στο σετ, ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Ο Djokovic ωστόσο ανταποκρίθηκε με 7 κερδισμένους πόντους στη σειρά, για να κάνει με love service game το 6-5 και στη συνέχεια να βρεθεί σε τριπλό set point στο 0-40, αξιοποιώντας τη 2η ευκαιρία του, για να πάρει το σετ με 7-5.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στο 2ο σετ, με τον Djokovic να προηγείται με 5-2 και τον Auger-Aliassime να επιστρέφει στο ματς, σβήνοντας και ένα match point στο 8ο game.

Ο Καναδός μείωσε σε 5-3 δύσκολα και στη συνέχεια πήρε πίσω και το break, για να ισοφαρίσει σε 5-5. Ο Djokovic ωστόσο για μια ακόμα φορά "καθάρισε" μετά την επιστροφή του Felix το σετ, κατακτώντας το στο tie-break, όπου ήταν αλάνθαστος και επιβλήθηκε με 7-1.

Ο Djokovic, ο οποίος κάθε εβδομάδα παίζει και καλύτερα, θα διεκδικήσει αύριο την πρώτη του πρόκριση σε μεγάλο τελικό στη φετινή σεζόν. Θα αντιμετωπίσει τον Casper Ruud, που νωρίτερα σήμερα κέρδισε επίσης σε δυο πολύ κλειστά σετ τον Denis Shapovalov, με 7-6 (7), 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots