ATP
Τσιτσιπάς: "Περήφανος που έφτασα ως εδώ" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Internazionali BNL d' Italia
tn team Σάββατο, 14 Μαϊος 2022 - 21:07

Μετά τον θρίαμβό του επί του Alexander Zverev, o Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την ξεχωριστή σημασία που έχει μια πορεία μέχρι τον τελικό σε ένα πολύ ιστορικό τουρνουά, αλλά και για το τι τον έκανε να ξεχωρίσει στη σημερινή του αναμέτρηση.

"Ήταν μια μάχη των σερβίς. Μια μάχη που έπρεπε να καταφέρω να βγάλω το πρώτο χτύπημα μετά από το σερβίς και να ασκήσω πίεση, κάτι που πιστεύω ότι κατάφερα να κάνω πολύ καλά στο 3ο σετ. Κατάφερα να επιστρέψω περισσότερες μπάλες από εκείνον στο 3ο σετ και να μην του δώσω αρκετούς χώρους. Κάποια στιγμή έδειξε να είναι πιο ανυπόμονος και έχασε κάποιες μπάλες", είπε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του επί του Zverev με 2-1 σετ.

Το πιθανότερο σενάριο για τον αυριανό τελικό, είναι ο Στέφανος να αντιμετωπίσει τον Novak Djokovic, από τον οποίο είχε ηττηθεί στον περσινό τελικό του Roland Garros.

"Παίρνω πολλά μαθήματα απ' όλους αυτούς τους αγώνες που δίνω μ' αυτούς τους πολύ καλούς παίκτες. Έχεις πολύ λίγα περιθώρια όταν τους αντιμετωπίζεις. Έχω αναλύσει αυτούς τους αγώνες. Υπήρξαν πράγματα που δεν λειτούργησαν για μένα, ενώ ήμουν μπροστά με 2-0 σετ, σε αγώνες στο Roland Garros. Υποθέτω πως ήμουν αρκετά πεισματάρης και δεν ήθελα να αλλάξω τίποτα επειδή μέχρι τότε δούλευαν τα πράγματα για μένα."

Νωρίτερα, στις δηλώσεις που έκανε από το court, o Στέφανος μίλησε και για την ξεχωριστή σημασία που έχει η πρώτη του πρόκριση στον τελικό μιας ιστορικής διοργάνωσης, όπως αυτή στη Ρώμη.

"Είναι από τα πιο ιστορικά τουρνουά, ένα από τα πιο όμορφα στάδια. Υπάρχει πολλή ιστορία σε αυτά τα γήπεδα και αισθάνεσαι περήφανος που φτάνεις ως εδώ και μπορείς να συμμετέχεις σε ένα τέτοιο τουρνουά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots