ATP
Djokovic: "Περιμένω μεγάλη μάχη με τον Στέφανο και είμαι έτοιμος"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Peter Staples/ATP Tour
tn team Κυριακή, 15 Μαϊος 2022 - 11:15

Ο Novak Djokovic μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Στέφανο Τσιτσιπά στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη και είπε πως περιμένει μεγάλη μάχη στον σημερινό τελικό, ταυτόχρονα όμως είναι πανέτοιμος για να τη δώσει.

"Την τελευταία φορά που τον αντιμετώπισα ήταν για τον τελικό του Roland Garros. Τώρα θα έχουμε ακόμα έναν τελικό, σε ένα από τα μεγαλύτερα τουρνουά του κόσμου. Σίγουρα βρίσκεται σε καλή κατάσταση και τα τελευταία χρόνια είναι ένας από τους 2-3 καλύτερους παίκτες στον κόσμο στο χώμα, παίζει συνεχώς στους τελικούς των σημαντικότερων τουρνουά. Θα είναι δύσκολος αγώνας. Περιμένω μεγάλη μάχη, αλλά είμαι προετοιμασμένος γι' αυτή", είπε ο Djokovic, ο οποίος έχει κερδίσει τον Τσιτσιπά στις 6 από τις 8 προηγούμενες συναντήσεις τους, ενώ στο χώμα τον έχει κερδίσει και στις 4 προηγούμενες αναμετρήσεις τους.

Για τον αγώνα του με τον Casper Ruud, o Σέρβος δήλωσε: "Έπαιξα πολύ καλά. Ξεκίνησα φανταστικά, με ένα προβάδισμα με 4-0. Μετά έριξα λίγο τους ρυθμούς μου και δεν ένιωθα πολύ καλά για 15 λεπτά περίπου, κάτι που ο Casper εκμεταλλεύτηκε και κατάφερε να επιστρέψει στη μάχη του 1ου σετ. Ήταν σημαντικό που έκλεισα το 1ο σετ στο 10ο game. Στο 2ο, μετά από μερικά κλειστά games στο ξεκίνημα, έπαιξα πάρα πολύ καλά στα 4 τελευταία games. Ελπίζω να μπορέσω να ανεβάσω κι άλλο το επίπεδό μου αύριο."

Για το γεγονός πως έφτασε τις 1.000 νίκες καριέρας, δήλωσε: "Ευχαριστώ το τουρνουά και τον κόσμο που γιόρτασε αυτό το μεγάλο ορόσημο μαζί μου. Προφανώς, έχω δει τα τελευταία χρόνια να το πετυχαίνουν οι Roger και Rafa, οπότε ήταν κάτι που ήθελα να πετύχω και εγώ. Νιώθω τυχερός που έχω τόσες νίκες στο tour. Πάει πολύς καιρός από την πρώτη μου νίκη και ελπίζω να συνεχίσω να πετυχαίνω νίκες."

Ο τελικός του Internazionali BNL d' Italia θα αρχίσει στις 17:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots