ATP
Τσιτσιπάς: "Djokovic και Alcaraz φαβορί στο Roland Garros"

 
Τσιτσιπάς: "Djokovic και Alcaraz φαβορί στο Roland Garros"
© Internazionali BNL d' Italia / Giampero Sposito
tn team Κυριακή, 15 Μαϊος 2022 - 21:21

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έκρυψε την απογοήτευσή του μετά τον χαμένο τελικό στη Ρώμη, είπε πως τα μεγάλα φαβορί για το Roland Garros θα είναι οι Novak Djokovic και Carlos Alcaraz, ενώ παρομοίασε τον Djokovic με μια τέλεια μηχανή, εκθειάζοντας τον Σέρβο.

"Προσπάθησα να βρω λύσεις στο 2ο σετ, είναι κρίμα. Σέρβιρα για το σετ, είχα την ευκαιρία να προηγηθώ με διπλό break, αλλά δεν είχα την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόταν για να κερδίσω το σετ. Ώθησα τον εαυτό μου για να φτάσει εκεί, αλλά δεν τα κατάφερα. Ο Novak έπαιξε πολύ καλά, ξεκίνησε εκπληκτικά, ήταν πίσω από κάθε μπάλα και δεν έκανε αβίαστα λάθη", είπε ο Τσιτσιπάς, εμφανώς απογοητευμένος μετά την ήττα του από τον Djokovic στον τελικό της Ρώμης.

Ο Τσιτσιπάς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αντίπαλό του: "Είναι σπουδαίος πρωταθλητής. Τον σέβομαι πολύ και σέβομαι κάθε απόφαση που έχει πάρει. Είναι ένας πολύ ευφυής άνθρωπος, που είναι ξεκάθαρος στα θέλω του, στο τένις και στη ζωή του. Από τη δίαιτά του μέχρι το παιχνίδι του, όλα έχουν σημασία για εκείνον. Τον βλέπω σαν ένα μονοθέσιο της Formula 1, είναι μια τέλεια μηχανή που ακόμα και η παραμικρή λεπτομέεια μπορεί να κάνει τη διαφορά, οπότε θέλει να είναι σίγουρος πως όλα θα είναι στην εντέλεια. Ο επαγγελματισμός του είναι απίθανος, είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών και αποτελεί μεγάλη έμπνευση για μένα."

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για το ποιοι πιστεύει πως θα είναι τα φαβορί στο Roland Garros: "Αυτή τη στιγμή ο Djokovic και ο Alcaraz. Και οι δυο παίζουν φανταστικά. Εγώ θα πρέπει να βελτιώσω κάποια πράγματα στο παιχνίδι μου. Δεν ξέρω αν θα φτάσω εκεί που πρέπει, αλλά ελπίζω να τα καταφέρω μέχρι το Roland Garros. Θα ήθελα να είμαι ανάμεσά τους, αλλά θα πρέπει να προσέξω κάποιες λεπτομέρειες τις δυο επόμενες εβδομάδες."

Όσο για το πόσο κοντά νιώθει ο ίδιος με τα φαβορί: "Είναι ένας μαραθώνιος που πρέπει να τρέξω. Το Roland Garros θα είναι μαραθώνιος. Για όλα τα Slams ισχύει αυτό, αλλά ειδικά το Roland Garros είναι πολύ απαιτητικό σωματικά και πνευματικά, πρέπει να τα αφήσεις όλα εκεί έξω. Είμαι έτοιμος να ξεκουραστώ και να αρχίσω να μπαίνω σε ρυθμούς Roland Garros. Μου αρέσει να παίζω στο Παρίσι και ελπίζω το τένις μου να με πάει μακριά φέτος."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots