ATP
Medvedev: "Η θέση του Wimbledon είναι άδικη"

 
Medvedev: "Η θέση του Wimbledon είναι άδικη"
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 - 22:52

Ο Daniil Medvedev πήρε θέση για την πρωτόγνωρη απόφαση του Wimbledon να αποκλείσει κάθε Ρώσο και Λευκορώσο αθλητή από τη φετινή διοργάνωση, χαρακτηρίζοντάς την άδικη.

"Καταλαβαίνω από τη μια μεριά την απόφασή τους, αλλά από την άλλη τη βρίσκω και άδικη. Η κατάσταση είναι περίπλοκη, όμως αυτή η απόφαση δημιουργεί μια νέα συνθήκη και προκαλεί αμηχανία σε άλλες διοργανώσεις και άλλα αθλήματα. Που υπάρχει η κόκκινη γραμμή; Ποιοι είναι οι κανόνες που επιτρέπουν τέτοιου είδους αποκλεισμούς; Έχοντας συζητήσει και με την ΑΤΡ, είναι ξεκάθαρο πως στο τένις είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν Ρώσοι ελεύθεροι επαγγελματίες που εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία. Αν μου επιτρέψουν να αγωνιστώ θα χαρώ, όμως αν δεν μου το επιτρέψουν θα το αποδεχτώ", είπε ο Medvedev στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στη Γενεύη, ενόψει του Geneva Open που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα με τη συμμετοχή του.

Ο 25χρονος Ρώσος τενίστας δεν κατάφερε εξαιτίας και της απουσίας του να πάρει ξανά το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης από τον Novak Djokovic και υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορέσει να αγωνιστεί καθόλου στο γρασίδι φέτος, μετά και την απόφαση των Βρετανών.

Θα παίξει πάντως στο χώμα, επιστρέφοντας αυτή την εβδομάδα μετά την επέμβαση που έκανε για αφαίρεση κήλης. Στον 2ο γύρο του Geneva Open, όπου προκρίθηκε απευθείας με bye, θα αντιμετωπίσει τον Richard Gasquet.

Στην πρώτη του συνέντευξη στη Γενεύη, ο Medvedev έκανε και μια αποκάλυψη, λέγοντας πως όσο ήταν εκτός δράσης ασχολήθηκε με τη μουσική και συγκεκριμένα έγραψε... στίχους για ένα από τα τραγούδια του Shapovalov, που τα τελευταία δυο χρόνια ασχολείται με τη μουσική στον ελεύθερό του χρόνο, καθώς γράφει και ερμηνεύει ραπ τραγούδια.

"Την περίοδο που ήμουν εκτός, μαζί με τον Denis Shapovalov δουλέψαμε ένα καινούργιο τραγούδι. Είναι κάτι καινούργιο για μένα, αλλά ήταν χαρά μου που συνεργάστηκα με τον Denis. Το τραγούδι θα βγει στους επόμενους 1-2 μήνες", είπε χαρακτηριστικά ο Medvedev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots