ATP
Εντυπωσιακός Nole στην πρεμιέρα (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Roland Garros / FFT
tn team Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 - 0:05

Πολύ σοβαρός και σαρωτικός ήταν στην πρεμιέρα του στο Roland Garros ο υπερασπιστής του τίτλου, Novak Djokovic, ο οποίος έχασε μόνο 4 games (!) από τον Yoshihito Nishioka και πήρε σε λιγότερο από 2 ώρες την πρόκριση για τον 2ο γύρο.

Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε νύχτα για φέτος στο Philippe Chatrier, o Djokovic συνέτριψε τον Nishioka με 6-3, 6-1, 6-0 και πήρε με χαρακτηριστική άνεση την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Roland Garros.

Ο υπερασπιστής του τίτλου και κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, έδειξε από νωρίς τα δόντια του στο τουρνουά, αφού δεν άφησε τον αντίπαλό του να πάρει ανάσα και παρότι ο Ιάπωνας ήταν κοντά στα περισσότερα games, του έλειπε αυτό το κάτι παραπάνω για να μπορέσει και να τα κερδίζει.

Με 35 winners και 32 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον αγώνα του ο Djokovic, αφήνοντας περιθώρια βελτίωσης και για τη συνέχεια, ενώ ίσα λάθη είχε ο Nishioka, με 17 winners.

Στο 1ο σετ ένα break έκανε τη διαφορά και ήρθε για τον Nole στο 6ο game (4-2). Πιο άνετος ήταν ο Σέρβος στα δυο επόμενα σετ, καθώς πήρε ένα προβάδισμα με 5-0 στο 2ο σετ και δεν έχασε κανένα game στο 3ο, φτάνοντας συνολικά τα 13 κερδισμένα games, στα 14 τελευταία της αναμέτρησης!

Στον 2ο γύρο του Roland Garros, o Djokovic θα αντιμετωπίσει είτε τον Alex Molcan είτε τον Federico Coria. Ήταν μια αναμέτρηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, αλλά λόγω των καθυστερήσεων που υπήρξαν από τις βροχές, τελικά δεν ξεκίνησε εγκαίρως και μεταφέρθηκε στο αυριανό πρόγραμμα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots