ATP
Τσιτσιπάς: "Το να παίζω με τον αδερφό μου ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Paul Zimmer/BOSS Open
tn team Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 - 23:02

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στην Στουτγκάρδη και μίλησε για τη δυνατότητα να μοιράζεται το court με τον αδερφό του Πέτρο σε μεγάλες διοργανώσεις, για το παιχνίδι του στο γρασίδι, για τη σημασία που δίνει στο Race, αλλά και για τα... ψώνια που έκανε τις πρώτες μέρες στην πόλη της Γερμανίας.

"Ποτέ δεν είχα έρθει εδώ και δεν ήξερα τι να περιμένω, αλλά όλα είναι εκπληκτικά. Είναι όμορφο να παίζεις σε ένα αληθινό κλαμπ, σε κάνει να νιώθεις πιο οικεία. Μου αρέσει αυτό. Δεν μου αρέσει τόσο να παίζω σε μέρη χωρίς ιστορία, ή που έχουν δημιουργηθεί από το τίποτα. Ήδη έχω δει την πόλη, που είναι κάτι που δεν κάνω συνήθως. Είναι το πρώτο τουρνουά στο χορτάρι για φέτος και το πρώτο μετά από έναν χρόνο. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ", είπε ο Στέφανος στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Στουτγκάρδη.

Ο Στέφανος δέχτηκε τη wild card από τους διοργανωτές του BOSS Open την προηγούμενη εβδομάδα και θα ξεκινήσει λίγο νωρίτερα απ' ότι είχε αρχικά προγραμματίσει τις υποχρεώσεις του στη σεζόν του γρασιδιού. Πήρε wild card και για το διπλό, όπου ξεκίνησε στον 1ο γύρο με τον αδερφό του Πέτρο, αλλά το ματς τους με τους Ben McLachlan και Andre Goransson διακόπηκε από τη βροχή και θα συνεχιστεί αύριο (13:00GR) στο υπέρ τους 7-6 (3), 5-5, 15-0.

"Είναι ξεχωριστό, γιατί δεν παίζουμε μαζί τόσο συχνά. Αυτό που έχουμε είναι πολύ ξεχωριστό και μας αξίζει να παίξουμε σε τουρνουά της ΑΤΡ φέτος. Είμαι ευγνώμων στους ανθρώπους που το κάνουν αυτό εφικτό. Σε τουρνουά σαν κι αυτό, τα διπλά είναι το πιο ξεχωριστό κομμάτι, ειδικά όταν παίζεις με τον αδερφό σου. Είναι όμορφο όταν μπορείς να συνδυάζεις την προσωπική σου δουλειά, όπως το να παίζω στα μονά, αλλά και τις οικογενειακές στιγμές και τη δράση με τον αδερφό μου. Το να παίζω μαζί του σε τουρνουά είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα."

Για ακόμα μια φορά, ο Στέφανος ρωτήθηκε για την ιδιαίτερη σχέση του με τους βαθμούς και τη σημασία που δίνει στο Race και όχι στην παγκόσμια κατάταξη.

"Το πιο σημαντικό για μένα είναι το Race για το Τορίνο, ποτέ δεν κοιτάζω την άλλη κατάταξη, γιατί δεν δείχνει πραγματικά τις επιδόσεις των παικτών. Όλη η προσοχή μου είναι στο Race, έτσι βλέπεις την πρόοδο που έχεις κάνει και τι χρειάζεται να κάνεις για να φτάσεις εκεί που θες. Θα προσπαθήσω να πάρω όσους περισσότερους πόντους μπορώ από κάθε επιφάνεια. Διαφορετικές επιφάνειες, διαφορετικοί στόχοι."

Ο Στέφανος αναφέρθηκε ακόμα στη σχέση του με την επιφάνεια του γρασιδιού, όπου δεν είχε τη δυνατότητα να παίζει όταν ήταν παιδί, αλλά στα juniors είχε αρκετές επιτυχίες και πιστεύει ότι έχει ένα αρκετά ταιριαστό παιχνίδι, που μπορεί να τον οδηγήσει σε επιτυχίες και στο επαγγελματικό tour.

"Στο σπίτι ποτέ δεν έπαιξα στο γρασίδι. Η πρώτη φορά που το έκανα ήταν πριν 6-7 χρόνια, όταν έπαιζα στα juniors, είχα παίξει στο Roehampton. Στην αρχή δεν ήξερα τι να περιμένω. Προσπαθείς να κάνεις τα συνηθισμένα πράγματα, αλλά όλα είναι διαφορετικά. Η αναπήδηση, η αιώρηση, το footwork. Πρέπει να επεξεργαστείς το τένις σου. Από την αρχή όμως μου άρεσε η επιφάνεια και πιστεύω πως ταιριάζει στο παιχνίδι μου. Μου αρέσει να ανεβαίνω στο φιλέ και να παίζω με βολέ. Έπαιζα αρκετά το σερβίς-βολέ στα juniors. Με τον καιρό αυτό άλλαξε, γιατί δεν είμαστε στη δεκαετία του '80 και στο tour χρειαζόμουν ένα πιο ισορροπημένο παιχνίδι."

Tέλος, ο Στέφανος ρωτήθηκε για το τι έκανε τις πρώτες μέρες στην Στουτγκάρδη και σε έναν βαθμό ο Έλληνας τενίστας αιφνιδίασε τους δημοσιογράφους, λέγοντας πως ψώνισε εσώρουχα και έναν πυροσβεστήρα!

"Ψώνισα εσώρουχα (γέλια), έφαγα ένα καταπληκτικό παγωτό, αγαπώ το παγωτό! Επίσης αγόρασα έναν πυροσβεστήρα για το σπίτι μου. Το είδα σε ένα κατάστημα και σκέφτηκα ότι χρειαζόμουν έναν πυροσβεστήρα, για παν ενδεχόμενο."

Ο Στέφανος αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο μονό του BOSS Open την Πέμπτη, παίζοντας για τη φάση των "16" με τον 19χρονο Dominic Stricker.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots