ATP
Τουρνουά δυο εβδομάδων τα Masters Ρώμης, Μαδρίτης και Σαγκάης

 
Τουρνουά δυο εβδομάδων τα Masters Ρώμης, Μαδρίτης και Σαγκάης
© Internazionali BNL d' Italia
tn team Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 - 11:31

Μεγάλες αλλαγές αναμένονται τον επόμενο χρόνο στο tour, με την ΑΤΡ να ανακοινώνει πως 3 Masters θα γίνουν τουρνουά δυο εβδομάδων, ενώ τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα Masters τον ίδιο δρόμο.

Από τη νέα σεζόν, τα τουρνουά της Ρώμης, της Μαδρίτης και της Σαγκάης, θα είναι συγκεκριμένα τουρνουά 12 ημερών, όπως συμβαίνει ήδη με τα τουρνουά του Indian Wells και του Μαϊάμι.

Τον δρόμο αυτό θα ακολουθήσουν δυο ακόμα Masters το 2025, αυτά του Καναδά και του Σινσινάτι. Μόνο 2 από τα 9 Masters δηλαδή που γίνονται συνολικά, αυτό του Monte-Carlo και του Παρισιού, δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα μια τέτοια προοπτική.

Τα 5 αυτά τουρνουά που θα είναι δυο εβδομάδων από το 2023, θα είναι mini-Grand Slams, με 96άρια ταμπλό, ενώ θα έχουν σημαντικές αυξήσεις και στα χρηματικά έπαθλα, δίνοντας έτσι περισσότερες ευκαιρίες στους παίκτες που βρίσκονται χαμηλότερα στην κατάταξη της ΑΤΡ. Αυτός είναι και ο στόχος της ΑΤΡ, να δημιουργήσει δηλαδή περισσότερες ευκαιρίες, αλλά και μεγαλύτερα τουρνουά, που θα βοηθήσουν και στη διάδοση του αθλήματος ακόμα περισσότερο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots