ATP
Απέκλεισε και τον Felix o Van Rijthoven! (vids)

 
Απέκλεισε και τον Felix o Van Rijthoven! (vids)
© Libema Open
tn team Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 - 18:00

Μέχρι πριν από μερικές ημέρες, ο Tim Van Rijthoven δεν είχε καμία tour-level νίκη στο ενεργητικό του. Ο 25χρονος Ολλανδός, Νο.205 στην παγκόσμια κατάταξη, σημείωσε σήμερα την 4η συνεχόμενη και παράλληλα την 1η του νίκη απέναντι σε Top 10 παίκτη, για να προκριθεί και στον πρώτο του τελικό στο tour!

Η παραμυθένια πορεία του Tim Van Rijthoven στο 's-Hertogenbosch της Ολλανδίας συνεχίζεται, με τον 25χρονο Ολλανδό να κερδίζει τον Felix Auger-Aliassime με 6-3, 1-6, 7-6 (5) και να παίρνει το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Libema Open.

O Van Rijthoven, Νο.205 της παγκόσμιας κατάταξης, χρειάστηκε βεβαίως wild card από τους διοργανωτές για να μπει στο κυρίως ταμπλό του 250αριού της πατρίδας του. Αυτή την εβδομάδα πέτυχε την πρώτη του νίκη σε κυρίως ταμπλό ΑΤΡ διοργάνωσης, απέναντι στον Matthew Ebden με 7-6 (4), 7-6 (9).

Συνέχισε αποκλείοντας στον 2ο γύρο το Νο.3 του ταμπλό, Taylor Fritz, με 6-7 (9), 7-5, 6-4, καθώς και τον Hugo Gaston στα προημιτελικά, με 7-6 (2), 6-4. Σήμερα πανηγύρισε μια ακόμα μεγαλύτερη νίκη από αυτές, απέναντι στο Νο.9 της παγκόσμιας κατάταξης, Felix Auger-Aliassime!

Στο 1ο σετ ο Van Rijthoven δεν απειλήθηκε με break point και έκανε το μοναδικό break στο 6ο game, για να περάσει μπροστά με 4-2 και να διατηρήσει τον έλεγχο μέχρι το τέλος του σετ. Ο Auger-Aliassime απάντησε κερδίζοντας 5 games στη σειρά, για να κατακτήσει το 2ο σετ με 6-1.

Στο 3ο σετ ωστόσο ο Ολλανδός ήταν ξανά σε πολύ ανταγωνιστικό επίπεδο και είχε μάλιστα όλες τις ευκαιρίες για ένα break. O Felix χρειάστηκε να επιστρέψει από το 1-2, 0-40 για να ισοφαρίσει σε 2-2, ενώ αργότερα επέστρεψε σε κρίσιμο σημείο και από το 3-4, 0-40, για να αποφύγει ξανά το break και να ισοφαρίσει σε 4-4.

Διατήρησε την ψυχραιμία του ο άπειρος Ολλανδός, που δεν κινδύνεψε με break point σ' αυτό το σετ και ήταν ο καλύτερος παίκτης και στο tie-break, όπου χρειάστηκε το 3ο του match point (είχε προηγηθεί με 6-3), αλλά επικράτησε με 7-5 και "κλείδωσε" την πολύ σπουδαία νίκη του, σε 2 ώρες και 3 λεπτά παιχνιδιού.

Στον πρώτο τελικό της καριέρας του, ο 25χρονος Ολλανδός, ο οποίος αναμένεται να κερδίσει τουλάχιστον 65 θέσεις και να βρεθεί στο Νο.140 του κόσμου από τη Δευτέρα, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Daniil Medvedev και Adrian Mannarino.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots