ATP
Διαφωνεί με το coaching o Κύργιος

 
Διαφωνεί με το coaching o Κύργιος
© Mallorca Championships
tn team Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 - 10:19

Ο Νικ Κύργιος εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με την απόφαση της ΑΤΡ να επιτρέψει το coaching εντός αγώνων στο δεύτερο μισό του 2022.

Με αφορμή ένα σχόλιο του Patrick Mouratoglou, που συνεχάρη την ΑΤΡ που πήρε την απόφαση να επιτρέψει το coaching, το οποίο ούτως ή άλλως συμβαίνει εδώ και δεκαετίες, ο Κύργιος εξέφρασε τη δική του άποψη, που δεν ήταν και τόσο σύμφωνη.

"Διαφωνώ καθέτως. Χάνει ένα από τα μοναδικά του χαρακτηριστικά, που κανένα άλλο άθλημα δεν είχε. Ο παίκτης έπρεπε να βρει τις λύσεις μόνος του και αυτή ήταν η ομορφιά αυτού του κανονισμού. Τι συμβαίνει όταν ένας παίκτης κορυφαίου βεληνεκούς αντιμετωπίζει έναν παίκτη που είναι χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη και δεν έχει ή δεν μπορεί καν να πληρώσει έναν προπονητή;" έγραψε σε δικό του σχόλιο ο Κύργιος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δημοσίευση του Mouratoglou στο Twitter έφερε και μια ακόμα αντιπαράθεση, καθώς ο Todd Woodbridge, κάτοχος 16 Grand Slams τίτλων στα διπλά, έγραψε: "Αυτό είναι πολύ απογοητευτικό, να βλέπουμε έναν προπονητή υψηλού προφίλ να παραδέχεται χωρίς ντροπή ότι δεν σεβόταν τους κανονισμούς του αθλήματος για τόσο πολύ καιρό."

Ο Mouratoglou του απάντησε: "Αυτό ήταν πολύ κακό από εσένα Todd. Βρίσκεσαι στο tour εδώ και πολύ καιρό. Γιατί αρνείσαι ότι το coaching συμβαίνει καθημερινά στα γήπεδα; Προσπαθείς να με κάνεις να δείχνω εγώ ο κακός. Αυτό είναι απογοητευτικό. Και παρεμπιπτόντως, μάθε να διαβάζεις. Δεν έγραψα ποτέ ότι εγώ το έκανα."

Ο 51χρονος Αυστραλός απάντησε ότι ο ίδιος δεν δεχόταν ποτέ coaching από τους προπονητές του και ο πρώην προπονητής της Serena Williams και νυν της Simona Halep έκλεισε τη διαφωνία με ένα ειρωνικό σχόλιο: "Είσαι πρότυπο! Ελπίζω να μπορούσα να γίνω σαν κι εσένα, ίσως στην επόμενη ζωή μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots