ATP
Από την κορυφή του Wimbledon, στο Νο.7 του κόσμου ο Djokovic

 
Από την κορυφή του Wimbledon, στο Νο.7 του κόσμου ο Djokovic
© AELTC
tn team Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022 - 20:16

Υπό κανονικές συνθήκες, ο Novak Djokovic σήμερα θα υπερασπιζόταν τους 2.000 βαθμούς του Wimbledon και θα παρέμενε στο Νο.3 του κόσμου, μειώνοντας μάλιστα τη διαφορά του από την κορυφή. Ανταυτού, ο Σέρβος θα χάσει τους 2.000 βαθμούς που κέρδισε πέρσι στο SW19 και αύριο θα υποχωρήσει στο Νο.7 του κόσμου, χαμηλότερα από κάθε άλλη φορά στα 4 τελευταία χρόνια.

Σε αυτό το σημείο της καριέρας του και με το ρεκόρ του (373 εβδομάδες συνολικής παραμονής στο Νο.1) να μην μπορεί να απειληθεί από κανέναν, ο Novak Djokovic έχει πει πολλάκις ότι δεν ενδιαφέρεται για τους βαθμούς. Παρόλα αυτά, δεν περνάει απαρατήρητη η πτώση του στο Νο.7 του κόσμου, μετά τον 7ο τίτλο του στο Wimbledon.

Μετά και την απόφαση του Wimbledon να αποκλείσει άκριτα κάθε Ρώσο και Λευκορώσο αθλητή, η οποία προκάλεσε την αντίδραση των ATP, WTA και ITF, με αποτέλεσμα να αφαιρέσουν τους βαθμούς από το φετινό τουρνουά, ο Djokovic έχασε τους 2.000 βαθμούς που κρατούσε από το περσινό Wimbledon και δεν θα προσθέσει κανέναν στη συγκομιδή του.

Συνεπώς θα πέσει στους 4.770 βαθμούς τη Δευτέρα και θα χάσει 4 θέσεις, υποχωρώντας στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης. Είναι η πρώτη φορά που θα μείνει εκτός 5άδας (και 3άδας) από τις 20 Αυγούστου του 2018, καθώς και η χαμηλότερη θέση που είχε, από τις 13 Αυγούστου του 2018, όταν ήταν στο Νο.10 του κόσμου.

Αν δεν αλλάξει κάτι τις επόμενες εβδομάδες και δεν επιτραπεί στον Djokovic η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαιτίας της κατάστασης εμβολιασμού του, αναπόφευκτα ο Σέρβος θα χάσει περισσότερες θέσεις, αφού είχε φτάσει μέχρι τον τελικό πέρσι στο US Open (1.200 βαθμοί).

Όπως ξαναείπαμε, μικρή σημασία έχει όλο αυτό για τον ίδιο τον Djokovic, που στόχος του είναι να κερδίσει τους περισσότερους Grand Slams τίτλους στην ιστορία και από σήμερα υπολείπεται μόνο ενός τίτλου του Rafael Nadal. Θα έχει πάντως κάποια σημασία στις κληρώσεις του, αφού όχι μόνο δεν θα είναι στο Νο.1 του ταμπλό στο επόμενο Grand Slam που θα παίξει, όποιο και αν είναι αυτό, αλλά όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι ούτε στους πρώτους τέσσερις, ενδεχομένως ούτε στους πρώτους 8, αν επιβεβαιωθεί το χειρότερο σενάριο για το US Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots