ATP
Απέκλεισε τον Murray o Bublik (vid)

 
Alexander Bublik
Alexander Bublik © Corinne Dubreuils/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 - 22:19

Για 4η φορά συναντήθηκαν φέτος Andy Murray και Alexander Bublik, με τον Καζάκο αυτή τη φορά να κερδίζει τον κάτοχο 3 Grand Slams τίτλων και να παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Νιούπορτ.

Για 2η φορά στην 4η φετινή τους αναμέτρηση (2-2 φέτος, 3-2 στο σύνολο υπέρ του Murray), o Alexander Bublik κέρδισε τον Andy Murray και εξασφάλισε την παρουσία του στους αυριανούς ημιτελικούς του Νιούπορτ.

Ο 25χρονος Καζάκος, ημιφιναλίστ πέρσι στο Νιούπορτ, έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και επικράτησε του πρώην Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης με 7-5, 6-4 σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες.

Στο 1ο σετ δεν αντιμετώπισε κανένα break point και "έσπασε" τον Murray στο 11ο game, για να περάσει μπροστά με 6-5. Στο 2ο σετ οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από ένα break στα 2 games, αλλά ο Bublik έκανε ακόμη ένα στο 7o game και πέρασε μπροστά με 4-3. Προστάτευσε το σερβίς του στη συνέχεια και στο 3ο του match point "σφράγισε" τη νίκη στο 10ο game, έπειτα από 1 ώρα και 47 λεπτά στο court.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά θα παίξει στα ημιτελικά του Νιούπορτ ο Bublik, που θα αντιμετωπίσει έναν Αυστραλό για μια θέση στον τελικό, είτε τον Jason Kubler, είτε τον James Duckwort.

Στον άλλον ημιτελικό του Hall of Fame Open θα αναμετρηθούν οι Maxime Cressy και John Isner. O Cressy συνεχίζει την καταπληκτική του χρονιά και μπήκε σε ακόμα έναν ημιτελικό μετά τη νίκη του επί του Steve Johnson με 6-7 (3), 6-4, 6-4, ενώ ο Isner έβγαλε 29 άσους και κέρδισε μια μεγάλη μάχη με τον Benjamin Bonzi, με 7-6 (2), 6-7 (6), 7-6 (5).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots