ATP
"Δεν είναι ρεαλιστικό να έρθει στον Καναδά ο Djokovic"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © AELTC/Ian Walton
tn team Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 - 16:51

Το πρώτο μεγάλο ραντεβού της αμερικανικής σεζόν πλησιάζει και τόσο ο Καναδός Υπουργός Υγείας, όσο και ο διευθυντής του Masters του Καναδά, επισημαίνουν ότι οι πιθανότητες να παίξει ο Novak Djokovic στο Μόντρεαλ αυτή τη χρονιά δεν είναι καλές.

Ο μεγάλος στόχος του Novak Djokovic είναι να αγωνιστεί στα αμερικανικά τουρνουά και στο US Open στο τέλος του καλοκαιριού, αλλά το γεγονός πως δεν έχει εμβολιαστεί μπορεί να τον εμποδίσει, με τον Καναδά να αποτελεί το πρώτο μεγάλο εμπόδιο.

"Δεν έχω εμβολιαστεί και δεν σκοπεύω να εμβολιαστώ, οπότε τα μόνα καλά νέα που μπορώ να έχω είναι να αλλάξει η νομοθεσία, ή να λάβω μια εξαίρεση και να πάρω την πράσινη κάρτα, οτιδήποτε μπορεί να με βάλει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν γνωρίζω, δεν ξέρω αν είναι ρεαλιστικό να πάρω εξαίρεση. Είναι μια πιθανότητα, αλλά δεν ξέρω αν θα συμβεί", είχε πει ο Djokovic στους δημοσιογράφους στο Wimbledon, μετά τη νίκη του επί του Νικ Κύργιου στον τελικό.

Ο κάτοχος 21 Grand Slams τίτλων, είχε ξεκαθαρίσει πως δεν σκοπεύει να παίξει σε άλλα τουρνουά στην Ευρώπη αν δεν του επιτραπεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως για να παίξει στο US Open, ξεκαθάρισε πως για να έχει μια καλή προετοιμασία θέλει να παίξει και σε δυο τουρνουά προετοιμασίας. Αυτά θα είναι τα δυο Masters, στο Μόντρεαλ του Καναδά και στο Σινσινάτι των ΗΠΑ.

Το Μόντρεαλ είναι το πρώτο χρονικά, καθώς θα γίνει τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου, ενώ αποτελεί και το πρώτο εμπόδιο για τον Nole, που ούτε στον Καναδά μπορεί να μπει με την τρέχουσα νομοθεσία.

Ο διευθυντής του National Bank Open του Καναδά, Eugenie Lapierre, έκανε δηλώσεις αυτή την εβδομάδα και ξεκαθάρισε πως οι πιθανότητες του Djokovic να μπει στον Καναδά δεν είναι και τόσο καλές.

"Είτε η κυβέρνηση του Καναδά πρέπει να αλλάξει τος κανονισμούς για τον εμβολιασμό, είτε θα πρέπει να σηκώσει τα μανίκια του και να κάνει το εμβόλιο. Αλλά δε νομίζω ότι κάποιο απ' αυτά τα δυο σενάρια είναι ρεαλιστικά", είπε ο Lapierre σύμφωνα με το The Daily Express.

Επιπλέον, υπάρχει και η δήλωση του Καναδού Υπουργού Υγείας, Jean Yves Duclos, που είπε ότι οι πιθανότητα να αλλάξει ο κανονισμός τις επόμενες μέρες είναι μικρή: "Οι κανονισμοί ισχύουν για όλους. Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις, αλλά οι κανονισμοί εφαρμόζονται σε όλους και η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμα", είπε χαρακτηριστικά.

Το Masters του Καναδά, όπου έχει αναδειχθεί πρωταθλητής 4 φορές ο Djokovic, θα αρχίσει στις 8 Αυγούστου. Ο Novak είναι στη λίστα συμμετοχής και προφανώς θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή για να μάθει αν θα καταφέρει να παίξει με κάποιο τρόπο. Πάντως αν επιβεβαιωθεί το σενάριο να μην παίξει στον Καναδά, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν διαφορετική περίπτωση και δεν αποκλείεται να του αποτραπεί η είσοδος στη μια χώρα και να του επιτραπεί στην άλλη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots