ATP
Στον τελικό του Αμβούργου Alcaraz και Musetti (vid)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Hamburg European Open / Witters
tn team Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 - 22:33

O Carlos Alcaraz επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Alex Molcan και προκρίθηκε στον τελικό του Hamburg European Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Lorenzo Musetti.

Επιβεβαίωσαν τον next-gen τελικό στο Αμβούργο ο Carlos Alcaraz και ο Lorenzo Musetti, που κέρδισαν αμφότεροι στα δυο σετ τους ημιτελικούς τους.

Ο Musetti πήρε πρώτος την πρόκριση, σταματώντας το νικηφόρο σερί 8 αγώνων του Francisco Cerundolo, τον οποίο κέρδισε με 6-3, 7-6 (3).

Ο 20χρονος Ιταλός είχε προηγηθεί και με 6-3, 5-3, αλλά ο Cerundolo αντιστάθηκε και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5. Το σετ πήγε σε tie-break, εκεί όμως ο Musetti ολοκλήρωσε την αποστολή του και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, που θα είναι ο 1ος της καριέρας του και μάλιστα σε ένα 500άρι τουρνουά.

Στον δεύτερο ημιτελικό, ο Carlos Alcaraz επιβλήθηκε του Alex Molcan με 7-6 (2), 6-1 και προκρίθηκε στον 6ο τελικό της καριέρας του, 5ο στη φετινή χρονιά.

Στο 1ο σετ ο Alcaraz απώλεσε ένα προβάδισμα με 5-3 και έχασε ένα set point στο 10ο game, κατάφερε όμως να το κερδίσει στο tie-break με 7-2. Τα πράγματα ήταν πιο απλά μετά απ' αυτό για τον Ισπανό, που "έσπασε" 3 φορές το σερβίς του Molcan στο 2ο σετ και το κατέκτησε με 6-1.

Ο Alcaraz δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην καριέρα του σε τελικό και θα διεκδικήσει αύριο τον 6ο τίτλο της καριέρας του (6-0). Έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη του είσοδο στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης ο Ισπανός, ο οποίος αν κατακτήσει τον τίτλο μπορεί να ξεπεράσει και τον Στέφανο Τσιτσιπά και να ανεβεί στο Νο.4 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots