ATP
1ος τίτλος για τον Musetti στο Αμβούργο (vids)

 
1ος τίτλος για τον Musetti στο Αμβούργο (vids)
© Hamburg European Open / Witters
tn team Κυριακή, 24 Ιουλίου 2022 - 19:07

O Lorenzo Musetti κέρδισε την next-gen μάχη με τον Carlos Alcaraz σε έναν συναρπαστικό τελικό στο Αμβούργο, όπου είχε 5 χαμένα championship points στο 2ο σετ και τελικά κατάφερε να κερδίσει στο 3ο σετ.

Έναν εξαιρετικό τελικό έκανε ο Lorenzo Musetti στο Αμβούργο, κερδίζοντας τον Carlos Alcaraz με 6-4, 6-7 (6), 6-4, έπειτα από 2 ώρες και 47 λεπτά μάχης.

Στον πρώτο τελικό της καριέρας του, ο 20χρονος Ιταλός έκανε break στο 7ο game του 1ου σετ (4-3) και στο 1ο game του 2ου σετ (1-0), στο οποίο είχε τον έλεγχο την περισσότερη ώρα. Στο 8ο game επέστρεψε από το 0-40 και κράτησε το σερβίς του για το 5-3, ενώ στο 10ο game είχε διπλό match point στο σερβίς του, στο 5-4, 40-15.

Ο Alcaraz δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και κατάφερε να πάρει τους 4 επόμενους πόντους, για να βγει από τη δύσκολη θέση και να ισοφαρίσει σε 5-5 με break back. Στο tie-break ο Ισπανός ολοκλήρωσε και την ανατροπή για το 2ο σετ, σβήνοντας άλλα 3 match points από το 3-6, για να κερδίσει τους 5 επόμενους πόντους και να το κατακτήσει με 8-6.

Παρά την ψυχρολουσία από τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, ο Musetti επέστρεψε πιο ψύχραιμος στο 2ο σετ και βρήκε ξανά το καλύτερό του παιχνίδι. Δεν απειλήθηκε με break point σε κανένα service game του ο Ιταλός, που έκανε το μοναδικό break στο 10ο game, για να κερδίσει το σετ με 6-4 και να βάλει τέλος στο ματς λίγο πριν την συμπλήρωση τριών ωρών.

Αυτή ήταν η 1η συνάντηση στο tour μεταξύ των δυο ταλαντούχων παικτών και ο 1ος τελικός σε ΑΤΡ διοργάνωση για τον Musetti, που κατάφερε να τον συνδυάσει με νίκη και να "ανοίξει λογαριασμό" με ένα 500άρι.

Παράλληλα, αυτή ήταν η 1η ήττα του Alcaraz σε έναν τελικό στο tour, με τον Ισπανό να έχει στα 19 του μόλις χρόνια 5 τίτλους σε ισάριθμους τελικούς. Θα κερδίσει μια θέση και θα ανεβεί στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης αύριο ο Alcaraz, πραγματοποιώντας και την πρώτη του είσοδο στο Top 5.

Νέο career high θα πραγματοποιήσει και ο Musetti, που θα κερδίσει 31 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.31. Αυτή θα είναι η 1η είσοδος του νεαρού Ιταλού στο Top 50 και θα τον φέρει με τη μια και μια ανάσα από το Top 30.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots