ATP
40 νίκες στη χρονιά ο Alcaraz (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Hamburg European Open / Alex Scheuber
tn team Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 - 23:24

O Carlos Alcaraz δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τον Norbert Gombos και πέτυχε την 40ή φετινή νίκη του, μόλις στην 46η αναμέτρησή του.

Την είσοδό του στα προημιτελικά του Croatia Open Umag εξασφάλισε ο Carlos Alcaraz, ο οποίος κέρδισε τον Norbert Gombos με 6-2, 6-3 σε 97 λεπτά, στην πρεμιέρα του στο 250άρι του Ούμαγκ.

Ο 19χρονος Ισπανός, ο οποίος κάνει μια καταπληκτική χρονιά και βρίσκεται στο Νο.1 του ταμπλό και στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, είχε bye για τον 2ο γύρο, όπου έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ειδικά στα κρισιμότερα σημεία.

Έσβησε και τα 7 break points που αντιμετώπισε και δεν έχασε ούτε μια φορά το σερβίς του, για να "σπάσει" 2 φορές το σερβίς του αντίπαλού του στο κάθε σετ, παρά την αντίσταση του Gombos, που έσβησε από την πλευρά του τα 8 από τα 12 break points που αντιμετώπισε.

Αυτή ήταν η 40ή νίκη στη φετινή σεζόν για τον Alcaraz, που βελτίωσε το ρεκόρ του για το 2022 στο 40-6. Έγινε μόλις ο 2ος παίκτης που φτάνει τις 40 νίκες για φέτος, μετά από τον Στέφανο Τσιτσιπά, που έχει 42 νίκες (42-14), τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη.

Στα προημιτελικά του κροατικού τουρνουά, ο Alcaraz θα αντιμετωπίσει τον Facundo Bagnis από την Αργεντινή. Αν προκριθεί θα κάνει ένα ακόμα βήμα προς νέο career high και το Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, όπου θα ανεβεί αν προκριθεί στον τελικό του Ούμαγκ.

Στα προημιτελικά του Ούμαγκ προκρίθηκε και ο Marco Cecchinato, που απέκλεισε τον πρόσφατο πρωταθλητή του Αμβούργου, Lorenzo Musetti, με 6-4, 6-3.

Ο Cecchinato ξεκίνησε από τα προκριματικά του τουρνουά την προσπάθειά του και θα παίξει στα προημιτελικά με έναν ακόμα Ιταλό qualifier, τον Franco Agamenone, που απέκλεισε το Νο.4 του ταμπλό, Sebastian Baez, με 3-6, 6-1, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots