ATP
Πρωταθλητές στην Ατλάνα Κοκκινάκης και Κύργιος

 
Πρωταθλητές στην Ατλάνα Κοκκινάκης και Κύργιος
© Daniel McEnrue/Atlanta Open
tennisnews team Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 - 7:44

Ακόμα έναν τίτλο στα διπλά κατέκτησαν οι Θανάσης Κοκκινάκης και Νικ Κύργιος, που παρέμειναν αήττητοι στο τουρνουά της Ατλάντας.

Οι πρωταθλητές του Australian Open χρειάστηκε μάλιστα να φέρουν εις πέρας διπλή αποστολή την τελευταία ημέρα του τουρνουά, για να αναδειχθούν πρωταθλητές στο Atlanta Open.

Αρχικά κέρδισαν στον εξ αναβολής ημιτελικό τους Rajeev Ram και Jack Sock με 6-4, 6-7 (7), 10-2. Λίγες ώρες μετά έπαιξαν στον τελικό με τους Αυστραλούς Jason Kubler και John Peers, τους οποίους κέρδισαν με 7-6 (4), 7-5.

Οι "Special Ks", βελτίωσαν το ρεκόρ τους στη φετινή σεζόν σε 12-2 νίκες. Στον τελικό πέτυχαν αθροιστικά 15 άσους και έσβησαν και τα 4 break points που αντιμετώπισαν, για να κερδίσουν το 1ο σετ στο tie-break με 7-4 και να κάνουν το μοναδικό break στο τέλος του 2ου σετ για να "κλειδώσουν" τη νίκη.

Και για τους δυο ήταν ο 3ος τίτλος καριέρας στο διπλό, αφού έχουν κερδίσει μαζί το Australian Open στις αρχές αυτής της σεζόν, ενώ ο Κύργιος είχε κερδίσει και το 250άρι της Λυών μαζί με τον Jack Sock το 2018 και ο Κοκκινάκης το 250άρι του Μπρίσμπεϊν το 2017 μαζί με τον Jordan Thompson.

Ο Κύργιος, ο οποίος απέσυρε τη συμμετοχή του από τα μονά στην Ατλάντα αλλά αναμένεται να πραγματοποιήσει την επιστροφή του αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, θα παίξει στο διπλό ξανά με τον Sock γι' αυτή την εβδομάδα.

Αυτό επειδή ο Κοκκινάκης ακολουθεί διαφορετική διαδρομή και αυτή την εβδομάδα θα παίξει στο Μεξικό και στο 250άρι του Los Cabos - μόνο στα μονά.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως η Αυστραλία είχε την τιμητική της στο τουρνουά της Ατλάντας, αφού αυτός ήταν ο πρώτος all-Australian τελικός διπλού από το μακρινό 2000 και το τουρνουά του Αμβούργου. Επιπλέον, στο μονό πρωταθλητής αναδείχθηκε ένας άλλος Αυστραλός, ο Alex De Minaur, που σημαίνει πως ήταν επίσης το πρώτο τουρνουά από το 2014 και το Μπρίσμπεϊν, όπου οι νικητές σε μονά και διπλά εκπροσωπούσαν την Αυστραλία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots