ATP
Κύργιος: "Ο κόσμος δεν βλέπει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε"

 
Κύργιος: "Ο κόσμος δεν βλέπει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε"
© Pascal Ratthe/Tennis Canada
tn team Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 - 12:27

Ο Νικ Κύργιος μίλησε για το πως ο κόσμος μπορεί να βλέπει μόνο ένα θετικό ή ένα αρνητικό αποτέλεσμα, αλλά τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζει τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει όταν βρίσκεται σε ένα γήπεδο, ενώ μίλησε ακόμα για την εξάντληση που ένιωθε στον αγώνα του με τον Sebastian Baez, προερχόμενος από τους δυο τελικούς στην Ουάσινγκτον, καθώς και το πως θα τη διαχειριστεί στον σημερινό του αγώνα με τον Daniil Medvedev.

"Αυτή τη στιγμή είμαι εξαντλημένος. Μετά τους τελικούς σε μονά και διπλά στην Ουάσινγκτον, επέστρεψα στο ξενοδοχείο στις 3 το πρωί. Χθες δεν προπονήθηκα και γι' αυτό εντυπωσιάστηκα από την εμφάνισή μου σήμερα. Ο Sebastian κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του και είναι στο Top 35 του κόσμου, είναι πολύ μεγάλος μαχητής. Ήξερα πως θα είναι δύσκολο ματς, αλλά είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να προσφέρω αυτό που ήθελε ο κόσμος, έναν αγώνα με τον Medvedev στον 2ο γύρο", είπε ο Κύργιος στην χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Μόντρεαλ, μετά τη νίκη του επί του Baez με 6-4, 6-4.

Ο Κύργιος προέρχεται από μια εβδομάδα με 9 αγώνες στην Ουάσινγκτον, όπου κατέκτησε τους τίτλους του Citi Open σε μονά και διπλά. Έπαιξε απευθείας στο Μόντρεαλ και αύριο θα αντιμετωπίσει τον κορυφαίο της παγκόσμιας κατάταξης, Daniil Medvedev, που παρότι κατέκτησε και εκείνος τίτλο την προηγούμενη εβδομάδα, χρειάστηκε 4 αγώνες για να το κάνει και επιπλέον είχε bye για τον 2ο γύρο του Μόντρεαλ.

"Θα είναι δύσκολο, αυτό είναι σίγουρο. Ξέρω πως δεν είμαι τόσο φρέσκος, ούτε σωματικά, ούτε πνευματικά. Αλλά και εκείνος προέρχεται από μια γεμάτη εβδομάδα στο Los Cabos, οπότε ελπίζω να είναι κι εκείνος κάπως κουρασμένος. Θα κάνω όλα όσα πρέπει να κάνω, θα ξεκουραστώ καλά απόψε, θα έχω μια καλή φυσιοθεραπεία και θα κάνω την καλύτερή μου προσπάθεια. Ελπίζω να έχει λίγη περισσότερη ζέστη και να μπορώ να δώσω περισσότερη ταχύτητα στην μπάλα. Θα βγω εκεί έξω, θα διασκεδάσω και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Δεν υπάρχει κακό αποτέλεσμα, γιατί δεν είναι κακό να χάνεις από τον Medvedev."

Για τις καθημερινές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίζει όταν είναι στην άλλη άκρη του κόσμου και αγωνίζεται στο κορυφαίο επίπεδο, ο Κύργιος είπε: "Χρειάζεται πολλή δουλειά κάθε μέρα για να σηκώνεσαι από το κρεβάτι με θετική νοοτροπία. Δεν έχω προπονητή, οπότε πρέπει να σηκώνομαι και να οργανώνω μόνος μου τις προπονήσεις, να πηγαίνω στο γήπεδο και στο γυμναστήριο. Πρέπει να βρίσκω κίνητρο για τον εαυτό μου. Είναι θέμα πειθαρχίας. Προσωπικά, χρειάζομαι 3, 4 ή 5 ώρες σε μια μέρα για να σιγουρευτώ πως θα κοιμηθώ και θα φάω καλά. Είναι δύσκολο, γιατί παρόλο που ταξιδεύω τώρα, η μητέρα μου είναι στο νοσοκομείο, ο πατέρας μου δεν είναι πολύ καλά, ο αδερφός μου πρόσφατα έκανε παιδί, οπότε δεν μπορώ να είμαι εκεί που θα ήθελα να είμαι.

Είναι δύσκολο γιατί δεν μπορώ να πηγαινοέρχομαι από την Αυστραλία. Υπάρχουν πολλά πράγματα που ο κόσμος δεν βλέπει. Βλέπει μόνο εμένα να κερδίζω ή να χάνω και να πετάω μια ρακέτα. Δεν καταλαβαίνουν πόσες προκλήσεις πρέπει να περάσω εγώ, ή ο οποιοσδήποτε στο tour, τι συμβαίνει στις προσωπικές μας ζωές."

Τέλος, ο Κύργιος σχολίασε και για την πηγή ενέργειας και δύναμης για να συνεχίζει να παίζει πολύ καλά, κάνοντας μέχρι τώρα μια εξαιρετική χρονιά, διατηρώντας το υψηλό του επίπεδο σε όλα τα τουρνουά που έλαβε μέρος: "Νιώθω πως μπορώ να εμψυχώσω πολλούς ανθρώπους. Αυτό μου δίνει δύναμη και εξηγεί γιατί παίζω τόσο καλά. Πριν το Australian Open είχα αποφασίσει να προπονηθώ σκληρά και να έχω μια καλή χρονιά. Ήθελα να επενδύσω περισσότερο στον εαυτό μου φέτος, ήθελα να θυμίσω σε όλους πόσο καλός παίκτης είμαι και πως ακόμα μπορώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο και να κερδίσω τίτλους. Τώρα συνεχίζω να ακολουθώ τις καλές μου συνήθειες και να παίζω τένις."

Ο αγώνας του Κύργιου με τον Medvedev θα αρχίσει στις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης (10/08) ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots