ATP
Medvedev: "Σύντομα στο Top 10 ο Κύργιος"

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 - 13:49

Ο Daniil Medvedev παραδέχτηκε ότι έχασε από έναν καλύτερο παίκτη χθες στο Μόντρεαλ, ενώ είπε πως αν ο Νικ Κύργιος συνεχίσει έτσι, σύντομα θα βρεθεί και στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Τον είδα πολύ συγκεντρωμένο σήμερα, έδειξε αφοσιωμένος στα service games του", είπε ο Medvedev για τον Κύργιο. "Έπαιξε σε ένα εκπληκτικό επίπεδο, ήταν καλύτερος από εμένα και με έπεισε πως θα είναι στους κορυφαίους στο US Open", πρόσθεσε το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Έκανα κάποια λάθη στις πιο κρίσιμες στιγμές του αγώνα. Δεν πιστεύω ότι έπαιξα άσχημα ή ότι έκανα υπερβολικά πολλά λάθη, αλλά απέναντι σε έναν παίκτη όπως ο Νικ, πληρώνεις κάθε λάθος. Δεν είναι εύκολο να ξεκινάς ένα τουρνουά, συνήθως νιώθω κάπως σκουριασμένος και χρειάζομαι λίγο χρόνο για να συνηθίσω τις συνθήκες. Απέναντι σε έναν παίκτη σαν τον Νικ δεν έχεις πολλά περιθώρια, πιστεύω πως σύντομα θα βρίσκεται και στο Top 10. Σε κάθε περίπτωση, είχα τις ευκαιρίες μου και τα πάντα θα μπορούσαν να αλλάξουν από λίγες στιγμές. Πρέπει να παίξω καλύτερα την επόμενη φορά."

Η ήττα αυτή φέρνει σε δύσκολη θέση τον Medvedev και για τη συνέχεια, αφού θα έχει να υπερασπιστεί 2.360 βαθμούς σε Σινσινάτι και US Open.

"Δεν είναι ποτέ ευχάριστο να χάνεις, χάνεις και την αυτοπεποίθησή σου. Θα εκμεταλλευτώ τις επόμενες μέρες για να κάνω βόλτες στην πόλη και θα πάω στο Σινσινάτι την Παρασκευή, για να προσαρμοστώ καλά στις συνθήκες. Ελπίζω να παίξω καλά εκεί, γιατί θέλω να πάω στο US Open με καλές πιθανότητες για να κερδίσω τον τίτλο. Ξέρω πως θα είναι δύσκολο, με τους Alcaraz, Nadal, Τσιτσιπά, να δούμε αν θα επιστρέψει και ο Zverev. Θα πρέπει να είμαι σε καλή κατάσταση σωματικά και πνευματικά. Πιστεύω πως θα είχα καλύτερες πιθανότητες να κερδίσω αν αυτός ο αγώνας ερχόταν πιο μετά στο τουρνουά, αλλά είναι αυτό που είναι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots