ATP
Στην 8άδα ο Felix, εκτός ο Sinner (vids)

 
Felix Auger-Aliassime
Felix Auger-Aliassime © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 - 7:35

O Felix Auger-Aliassime παραμένει σε τροχιά τίτλου στο σημαντικότερο τουρνουά της πατρίδας του και μπήκε στα προημιτελικά. Στην τελική 8άδα μπήκε και η μεγάλη έκπληξη της εβδομάδας, Jack Draper, ενώ εκτός έμεινε ο Jannik Sinner.

Μόλις 72 λεπτά χρειάστηκε ο Auger-Aliassime για να κερδίσει τον Cameron Norrie με 6-4, 6-4 μπροστά από τους συμπατριώτες του και να μπει στα προημιτελικά του National Bank Open στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Ο 22χρονος Καναδός τενίστας δεν κινδύνεψε με break point σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, "έσπασε" από μια φορά σε κάθε σετ το σερβίς του κορυφαίου Βρετανού τενίστα και βελτίωσε το ρεκόρ του στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στο 5-1 νίκες.

Στα προημιτελικά του Masters της πατρίδας του, ο Felix θα αντιμετωπίσει τον Casper Ruud, που νωρίτερα είχε δώσει μια μάχη που ξεπέρασε τις 3 ώρες σε διάρκεια, για να αποκλείσει τον Roberto Bautista Agut.

Την πολύ μεγάλη του πορεία στο Μόντρεαλ συνεχίζει ο Jack Draper, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά του, στον 2ο γύρο έκανε την μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά και στον 3ο γύρο απέκλεισε και τον Gael Monfils, που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα εξαιτίας τραυματισμού στο πόδι. Ο 20χρονος Βρετανός ήταν μπροστά με 6-2, 0-2, όταν ο Γάλλος σήκωσε λευκή πετσέτα.

Στον πρώτο του προημιτελικό σε Masters διοργάνωση, ο Draper θα αντιμετωπίσει τον Pablo Carreno Busta, που έκανε ένα αψεγάδιαστο ματς και επιβλήθηκε του Jannik Sinner, Νο.7 στο ταμπλό, με 6-2, 6-4. Μετά και τον αποκλεισμό του Sinner, δεν έμεινε κανένας seeded παίκτης στο κάτω μισό του ταμπλό.

Στον άλλον προημιτελικό απ' αυτή τη μεριά, θα αναμετρηθούν οι Daniel Evans και Tommy Paul. O Evans κέρδισε μετά από μεγάλη μάχη τον Taylor Fritz με 7-6 (5), 1-6, 7-5, ενώ ο Paul έδωσε συνέχεια στις μεγάλες εμφανίσεις του και απέκλεισε τον Marin Cilic με 6-4, 6-2.

Τα αποτελέσματα του 3ου γύρου:

Nick Kyrgios d. Alex De Minaur 6-2, 6-3
Hubert Hurkacz [8] d. Albert Ramos-Vinolas 6-7 (6), 6-2, 7-6 (3)

Casper Ruud [4] d. Roberto Bautista Agut [15] 6-7 (4), 7-6 (4), 6-4
Felix Auger-Aliassime [6] d. Cameron Norrie [9] 6-3, 6-4

Pablo Carreno Busta d. Jannik Sinner [7] 6-2, 6-4
Jack Draper [Q] d. Gael Monfils [17] 6-2, 0-2, ret.

Daniel Evans d. Taylor Fritz [10] 7-6 (5), 1-6, 7-5
Tommy Paul d. Marin Cilic [13] 6-4, 6-2

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots