ATP
Τσιτσιπάς: "Έπαιξα σαν ερασιτέχνης, δεν μπόρεσα να βγάλω από το μυαλό μου το Νο.1"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Manuela Davies/USTA
tennisnews team Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 - 14:23

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν πολύ απογοητευμένος και σκληρός με τον εαυτό του για την εμφάνισή του στο US Open, ενώ παραδέχτηκε πως δεν μπόρεσε να βγάλει από το μυαλό του το ότι ήταν ένας από τους διεκδικητές για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Ο αντίπαλός μου έπαιξε σαν παίκτης παγκόσμιας κλάσης, ενώ εγώ έπαιξα σαν ερασιτέχνης. Δεν είναι ωραίο αυτό που λέω, αλλά έτσι είναι. Ξέρω πως είμαι πολύ καλύτερος παίκτης απ' όσο έδειξα σ' αυτόν τον αγώνα, αλλά άφησα τις αρνητικές σκέψεις να μπουν στο μυαλό μου", είπε ο Τσιτσιπάς στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του από τον Daniel Elahi Galan με 3-1 σετ, στον 1ο γύρο του US Open.

"Μου αρέσει αυτό το τουρνουά, όμως ποτέ δεν κατάφερα να παίξω το καλύτερό μου τένις εδώ. Αυτό μου βάζει και επιπλέον πίεση όταν παίζω εδώ. Με λυπεί πολύ γιατί είχα καλές προπονήσεις, είχα αυτοπεποίθηση και είχα μεγάλες ελπίδες γι' αυτό το τουρνουά", πρόσθεσε ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, που ήταν φανερά απογοητευμένος.

Ο Στέφανος παραδέχτηκε πως δεν κατάφερε να βγάλει από το κεφάλι του το γεγονός πως είχε την ευκαιρία να ανεβεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στο US Open κι αυτό του στοίχισε.

"Η αλήθεια είναι πως πριν από το τουρνουά το κίνητρό μου ήταν μεγάλο, είχα τη δυνατότητα να ανεβώ στο Νο.1 του κόσμου. Είναι κάτι που θέλω από παιδί και δεν μπόρεσα να βγάλω από το κεφάλι μου. Ήξερα πως έπρεπε να κάνω το κάτι παραπάνω, όμως δεν πήγε όπως περίμενα. Συγκεντρώθηκα τόσο στο πως να μην το χαλάσω, που ήταν απίθανο για μένα να το διαχειριστώ."

Από δω και πέρα ο Στέφανος συνεχίζει να έχει τον στόχο να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορέσει στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, ώστε να καταφέρει να τερματίσει στο Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Τώρα ξέρω πως οι πιθανότητές μου έχουν μειωθεί αρκετά, έχω όμως τον στόχο να τερματίσω τη σεζόν στο Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Θέλω να συνεχίσω να δίνω ευκαιρίες στον εαυτό μου για να σκαρφαλώσω στην κορυφή της κατάταξης στο μέλλον."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots