ATP
Το Νο.1 με τους λιγότερους βαθμούς στην ιστορία ο Alcaraz!

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © USTA
tn team Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 - 7:44

Ο Carlos Alcaraz έφτασε αναμφίβολα σε ένα πολύ σπουδαίο επίτευγμα την Κυριακή, ωστόσο ένα αρκετά ενδιαφέρον στατιστικό, είναι και πως έχει λιγότερους βαθμούς από κάθε άλλο Νο.1 στα τελευταία χρόνια, με το υπάρχον σύστημα βαθμολόγησης. Μάλιστα, το αμέσως επόμενο αρνητικό ρεκόρ, σημειώθηκε επίσης αυτή τη χρονιά.

Ο Alcaraz έγινε ο 28ος παίκτης που ανέβηκε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή τη Δευτέρα, μετά την κατάκτηση του US Open. O 19χρονος Ισπανός εκτοξεύτηκε στους 6.740 βαθμούς και ξεπέρασε όλους τους αντιπάλους του, για να γίνει ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της ATP που πάτησε στην κορυφή.

Παρόλα αυτά, έγινε την ίδια στιγμή και το Νο.1 με τους λιγότερους βαθμούς από το 2009, όταν και το tour έχει λίγο-πολύ την υπάρχουσα μορφή του, με τα συγκεκριμένα Grand Slams, 1000άρια, 500άρια και ούτω καθεξής.

Μάλιστα το αρνητικό του ρεκόρ ήρθε για να ξεπεράσει το ρεκόρ που είχε κάνει αυτή τη χρονιά ο Daniil Medvedev, το 26ο νέο Νο.1 στην ιστορία, που είχε περάσει στην κορυφή με 6.885 βαθμούς.

Αν μη τι άλλο, δείχνει και το κενό που υπάρχει αυτό το στατιστικό, με τον Novak Djokovic να χάνει αυτή τη χρονιά 5.200 βαθμούς χωρίς καν να έχει τη δυνατότητα να τους υπερασπιστεί, σε Australian Open, Wimbledon και US Open, ενώ ο Rafael Nadal, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Νο.3 του κόσμου, είναι 36 ετών, έχει περάσει 2 τραυματισμούς και έχει λάβει μέρος μόλις σε 10 τουρνουά, έναντι 17 του πρωτοπόρου Alcaraz και 23 του δεύτερου Casper Ruud.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots