ATP
Συγκινητικό "αντίο" Federer σε μια μεγάλη γιορτή του τένις! (vids)

 
Συγκινητικό "αντίο" Federer σε μια μεγάλη γιορτή του τένις! (vids)
tn team Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 - 2:34

O Roger Federer έδωσε την τελευταία παράσταση της απίστευτης καριέρας του και είπε "αντίο" όπως εκείνος ήθελε σε μια πολύ όμορφη γιορτή για το τένις που στήθηκε στο Laver Cup, με τον Ελβετό να αποχαρετά με μεγάλη συγκίνηση τους συναδέλφους του και τον κόσμο.

Οι Jack Sock και Frances Tiafoe κέρδισαν για λογαριασμό της Team World τους Federer και Rafael Nadal με 4-6, 7-6 (2), 11-9, αλλά αυτό πολύ μικρή σημασία είχε, αφού ούτως ή άλλως επρόκειτο για ένα παιχνίδι-γιορτή, αποχαιρετιστήριο της τεράστιας καριέρας του "Βασιλιά" του τένις.

Ο Federer προσέφερε κάποιες ακόμα στιγμές μαγείας, στον πρώτο επίσημο αγώνα που συμμετείχε στους τελευταίους 14 μήνες και κατάφερε να κερδίσουν μαζί με τον μεγαλύτερο αντίπαλο της καριέρας του, αλλά και καλό του φίλο, το 1ο σετ, χάρη στο break που έκαναν στο 10ο game.

Οι Sock και Tiafoe προηγήθηκαν έπειτα με 3-1 στο 2ο σετ, αλλά Federer και Nadal τους ισοφάρισαν σε 3-3. Το 2ο σετ πήγε στο tie-break, όπου οι Αμερικανοί ήταν καλύτεροι και επικράτησαν εύκολα με 7-2.

Ακολούθησε ένα γεμάτο και αμφίρροπο super tie-break, στο οποίο ο Federer και o Nadal πλησίασαν στη νίκη και προηγήθηκαν με 9-8, φτάνοντας πρώτοι σε match point. Sock και Tiafoe ωστόσο κέρδισαν τους 3 επόμενους πόντους και τελικά πήραν τη νίκη και ισοφάρισαν σε 2-2 για την Team World στο Laver Cup του Λονδίνου, μετά και την ολοκλήρωση της 1ης ημέρας των αγώνων.

Ο Federer δεν συγκράτησε τη συγκίνησή του μετά το τέλος του αγώνα, πηγαίνοντας με δάκρυα στα μάτια για να αγκαλιάσει όλους τους συμπαίκτες του και εν συνεχεία και τους αντιπάλους του, σε μια πολύ όμορφη στιγμή.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots