ATP
Alcaraz: "Πρέπει να μάθω από αγώνες σαν κι αυτόν"

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Astana Open
tn team Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 - 13:38

Ως μια διδακτική εμπειρία θέλει να αξιοποιήσει την απρόσμενη ήττα του από τον David Goffin ο Carlos Alcaraz, που είπε ότι δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στις συνθήκες του γηπέδου και αυτό του κόστισε.

"Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, ο David έπαιξε πολύ καλά. Δεν είναι ποτέ εύκολο να επιστρέφεις στο tour μετά από ένα διάλειμμα και εκείνος είχε παίξει ήδη δυο αγώνες σ' αυτή την επιφάνεια, που είναι πολύ αργή", είπε ο Alcaraz, που δεν πρόλαβε να προσαρμοστεί στην επιφάνεια του γηπέδου.

"Δεν κατάφερα να προσαρμοστώ. Ήταν πολύ επιθετικός και ήταν δύσκολο να χειριστώ την πίεση που μου έβαζε. Πρέπει να πάρω αυτά που έχουν να μου διδάξουν αγώνες σαν κι αυτόν", συμπλήρωσε ο 19χρονος, σε δηλώσεις που δημοσίευσε η ισπανική Marca.

Στο πρώτο του τουρνουά στην ΑΤΡ μετά την άνοδό του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Alcaraz ηττήθηκε από τον Goffin με 7-5, 6-3, σε ένα κάκιστο ματς από την πλευρά του, στο οποίο είχε 15 winners και 34 αβίαστα λάθη. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως αυτή ήταν μόλις η πρώτη του straight-sets ήττα στη χρονιά, μετά από 63 αναμετρήσεις!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots